Ostale vesti

Barijera za dezinfekciju obuće

Barijera za dezinfekciju obuće

Barijera za dezinfekciju obuće je ovih dana obavezni kancelarijski pribor.

Od početka godine svet je pogodila pandemija korona virusa. Sve je počelo sa netipičnom upalom pluća koja je registrovana u kineskom gradu Vuhanu. Vrlo brzo, ispitivanja su pokazala da je u pitanju nova bolest koja pripada grupi respiratornih. Dobila je zvanični naziv “COVID-19”.

Za razliku od drugih sličnih, korona virus donosi ozbiljne simptome, koji se često završe fatalnim ishodom. Zabrinjavajuće stanje dodatno otežava činjenica da se širi neverovatnom brzinom i na mnogo različitih načina. Ne čudi što se broj obolelih, ali i umrlih, menja gotovo iz sata u sat u svetu.

Imajući ovo u vidu naša zemlja je donela niz mera kako bi sprečila širenje infekcije. Istovremeno, omogućila nesmetan rad zaposlenih i obavljenje svakodnevnih aktivnosti stanovnika.

Barijera za dezinfekciju obuće je jedna od propisanih zaštitnih mera, a koje su prednosti njene upotrebe otkriva vam kompanija Kairos Birooprema.

Šta je dezobarijera?

Barijera za dezinfekciju obuće, zapravo, je higijenski otirač. Sastoji se od kadice napravljene od plastike ili eloksiranog aluminijuma i apsorbujućeg sloja. Zaštitni sloj može biti od poliuretanske pene ili u vidu vinil uloška. Što znači da poseduje izuzetnu upijajuću moć i izdržljivost. Određena gustina materijala i specifična svojstva omogućavaju da dezinfekcioni rastvor teče u oba smera i ne rasipa se preko barijere.

Barijera za dezinfekciju obuće

Naime, dezinfekcioni rastvor koji se nalazi na barijeri je antibakterijski. Pri prolazu preko čisti kontaminirane čestice sa obuće. Tako da ulaskom u kancelariju ili bilo koju drugu prostoriju ne postoji opasnost da svojim hodom prenesemo virus. Zbog toga se koristi ne samo za spoljašnju, već i unutrašnju upotrebu.

Barijera za dezinfekciju obuće je dizajnira po najsavremnijoj EU tehnologiji i u skladu sa HACCP standardom. Što pruža dodatnu garanciju u njenu zaštitnu ulogu.

Zašto je barijera za dezinfekciju obuće neophodna u borbi protiv korona virusa?

Korona virus se u najvećoj meri prenosi kapljičnim putem, tj. kašljanjem i kijanjem. Te je držanje distance od 2 metra i nošenje zaštitne maske glavna preventivna mera.

Međutim, utvrđeno je da novootkrivena bolest ima neverovatnu moć dugog zadržavanja na raznim površinama, uključujući i garderobu. Što je čini veoma otpornom. Pa je to i glavni razlog velike rasprostranjenosti.

Imajući ovo u vidu barijera za dezinfekciju obuće je još jedna naložena mera. Svaka kompanija, bez obzira na veličinu i delatnost mora na svom ulazu da ima dezobarijeru. A u pojedinim slučajevima i ispred kancelarija. Na taj način sprečava se prenos bakterija, virusa, gljivica i mikroorganizama u radni prostor.

Barijera za dezinfekciju obuće se koristi odavno u poslovanju

Dezobarijera nije zaštitni materijal novijeg datuma. Još pre pandemije korišćena je u prehrambenoj industriji, industriji alkoholnih iIi bezalkoholnih pića, kao i u svim drugim oblastima proizvodnje i obrade hrane i pića. Zatim, u fabrikama za proizvodnju lekova i kozmetike, zdravstvenim ustanovama, istraživačkim institutima, ali i na graničnim prelazima. Odnosno, svugde gde je potreban viši nivo higijene.

Barijera za dezinfekciju obuće

Barijera je veoma laka za održavanje. Sve što je potrebno jeste da jednom nedeljno operete zaštitni sloj običnom vodom. Nakon sušenja ponovo sipajte decilitar dezinfekcionog sredstva. Vodite računa da je prekrijete folijom kada pada kiša kako se dezinfekcijsko sredstvo ne bi razblažilo.

Različite vrste barijera za dezinfekciju, kao i sredstava za čišćenje kancelarija za vreme korona virusa možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

2 thoughts on “Barijera za dezinfekciju obuće

  1. Bojana Pujic kaže:

    Cena dezo barijere molim

  2. adminids kaže:

    Poštovani, pogledajte cene na našem linku https://mojakancelarija.com/product-category/sredstva-za-higijenu/deterdzenti/dezobarijera/

    Srdačan pozdrav!

Ostavite odgovor