Ostale vesti

Eksterna baterija kao kancelarijski materijal

Eksterna baterija

Eksterna baterija, kao što sam naziv kaže, predstavlja uređaj koji omogućava punjenje telefona i tableta kada u blizini nije originalni punjač. S obzirom da je u pitanju bežični gadget za njen rad nije potrebna struja tako da je možete nositi svugde sa sobom, pa ne čudi što je neizostavni materijal za kancelarije.

Iako je postala popularna tek sa pojavom pametnih telefona, eksterna baterija je razvijena početkom 21. veka. Naime, jedan američki student je 2001. godine na Međunarodnom sajmu elektronike u Las Vegasu predstavio prototip. Na osnovu njega, 2 godine kasnije kineska kompanija Huaqi razvila je prvi verziju. Ubrzo su se pojavili modeli i drugih proizvođača kao što su Aigo i Anytone.

Danas na tržištu postoje pomoćne bežične baterije ne samo različitih proizvođača, već i različitih modela. Brojne karakteristike često zbunjuju ljude kada krenu u nabavku. Zbog toga vam Kairos Birooprema skreće pažnju na šta treba da obratite pažnju pri kupovini eksterne baterije.

Kapacitet eksterne baterije

Pre nego što se zaputite u kupovinu razmotrite za koji uređaj vam je potrebna eksterna baterija. Odnosno, da li ćete njome puniti samo mobilni telefon ili, možda, i tablet? Zatim, koliko često planirate da je koristite? Od odgovora na ova pitanja zavisi kapacitet powerbank-a.

Eksterna baterija

Kapacitet je određen mili-amper časovima (mAh) i označava trajanje baterije. To znači da pametni uređaj mogu da pune samo eksterne baterije koje su većeg kapaciteta, u suprotnom nećete moći da napunite telefon ili tablet do kraja.

Ukoliko ste stalno na putu, preporučljivo je da nabavite eksternu bateriju 3 puta jaču od uređaja koji puni. Time ćete obezbediti najmanje 2 punjenja pomoću baterije, pa nećete doći u situaciju da ne možete da napunite telefon, jer se powerbank ispraznio nakon samo jednog korišćenja.

U slučaju da planirate da bežičnu bateriju koristite samo kao kancelarijski materijal za sastanke, tj. potrebna je samo za povremeno punjenje, onda možete da izaberete model slabijeg kapaciteta.

Brzina punjenja eksterne baterije

Brzina punjenja je još jedan važan element na koji treba da obratite pažnju. Ona je označena u amperima (A). Najčešće su dostupni modeli od 1A, dok oni koji imaju mogućnost brzog punjenja nose minimalnu oznaku 2A.

Eksterna baterija

Imajte u vidu da ako povežete telefon koji podržava brzo punjenje sa eksternom baterijom koja nema tu opciju, biće potrebno više vremena da se napuni.

Brzina punjenja sama bežične baterije zavisi od izvora struje. Najbrže je direktno u struju preko kabla. Punjenje na laptopu preko USB kabla je znatno sporije.

Veličina eksterne baterije

Eksterna baterija je dostupna u različitim kako veličinama tako i oblicima. Iako mnogi pri kupovini zanemaruju njene dimenzije, nemojte da zaboravite da je ona prenosni uređaj, pa ako planirate stalno da je nosite sa sobom izaberite manji model kako bi mogao da stane u torbu ili džep jakne.

Veliki izbor različitih modela eksternih baterija, kao i kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

 

Slični blogovi

Ostavite odgovor