Blog

Filter za zaštitu privatnosti ekrana

Filter za zaštitu privatnosti ekrana

Filter za zaštitu privatnosti ekrana predstavlja tanki, polarizovani panel koji ima zadatak da ograniči ugao gledanja na približno 30 stepeni sa obe strane. U osnovi, on deluje kao roletne za vaš računar.

Pojavio se 90-ih godina, zahvaljujući kompaniji 3M koja je razvila prvi model. Ipak, komercijalnu upotrebu našao je početkom 21. veka.

Sa sve većom upotrebom laptopova i razvojem pametnih uređaja javila se potreba zaštite podataka. Napretku je doprinelo i usavršavanje procesa proizvodnje, te se danas filter za zaštitu privatnosti ekrana pravi posebnom mikro-tehnologijom koja se koristi i za izradu polarizovanih naočara za smanjenje odsjaja.

Ukoliko i dalje niste sigurni da je ovo kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji Kairos Birooprema vam daje 3 razloga koji će vas razuveriti.

Filter za privatnost čuva vaš posao

Moderno doba karakteriše visok stepen digitalizacije. Iako je ona donela velike olakšice u poslovanju, pokazala i svoju lošu stranu. Jedna od njih jeste mogućnost hakovanja i krađe važnih podataka. Upravo zbog toga mnoge kompanije za odlaganje dokumenata koji su od izuzetnog značaja koriste ne samo najsavremeniju opremu, kao što su jaki antivirusni paketi i kriptovane USB memorije i eksterni hard diskovi, već i klasično ručno arhiviranje u registratorima.

Filter za zaštitu privatnosti ekranaNažalost, ovim i dalje vaše poslovanje nije u potpunosti zaštićeno. Dovoljno je da u prolazu kolega u kancelariji ili saradnik na sastanku baci pogled preko vašeg ramena, te da ima uvid u podatke na vašem ekranu. Dodatnu opasnost donose javna mesta.

Usled brzog životnog tempa mnogi koriste vreme da obave poslovne zadatke dok ispijaju kafu u omiljenom kafiću ili u gradskom prevozu. U ovim situacijama je i najveća izloženost slučajnim pogledima nepoznatih osoba.

Da je zaštita podataka sa ekrana veoma važna potvrđuju i istraživanja. Naime, 52 odsto ekrana je svakog dana ugroženo, a čak sa 91 odsto njih budu ukradeni podaci. Pri čemu 68 odsto krađa prođe neprimećeno.

Filter za zaštitu privatnosti fizički štiti ekran

Bez obzira što mu je osnovna namena privatnost podataka, ovaj filter ima višestruku ulogu.

S obzirom da se, pomoću specijalnih držača, postavlja na sam ekran, obezbeđuje savršeno prianjanje. Samim tim i zaštitu od ogrebotina i drugih fizičkih oštećenja ekrana. Takođe, sprečava pojavu ružnih mrlja od nečistoće i tragova otisaka prstiju.

Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da filter za zaštitu privatnosti održava vaš ekran čistim, te ne morate da izdvajate novac za maramice za čišćenje monitora.

Filter za zaštitu privatnosti ekrana obezbeđuje komfor pri radu

Odsjaj na monitoru je čest problem zaposlenih, naročito ako su leđima okrenuti prozoru ili je u kancelariji loše postavljeno osvetljenje. Ne samo da odsjaj otežava rad, već povećava opasnost od grešaka usled nedovoljne vidljivosti.

Srećom, ovaj problem se može izbeći upotrebom filtera za zaštitu privatnosti ekrana. Kako je tretiran premazom protiv odsjaja elimisan je efekat „zaslepljivanja“, čak i pri jakom svetlu.

Još jedna značajna prednost jeste sprečavanje emitovanja velikih količina plave svetlosti sa ekrana. Ova karakteristika je važna za ljude koji više sati dnevno provode za računarom, jer ne moraju da brinu o zamoru očiju, što dugoročno gledano ostavlja posledice na vid.

Filter za zaštitu privatnosti ekranaFilter za zaštitu privatnosti ekrana možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Ostavite odgovor