Ostale vesti

Kako organizovati radni sto?

Kako organizovati radni sto

Kako organizovati radni sto? Pitanje koje je svako od nas bar jednom u životu postavio.

Koliko puta vam se desilo da papiri sa stola počinju da padaju na podu, a među preostalom gomilom ne možete da pronađete dokument koji vam je hitno potreban. Tada nervozno pokušavate na brzinu da raspremite nered, ali umesto traženog papira pred vama su iskočile koverte koje su vam trebale prošle nedelje! Ukoliko ste naišli na ovakvu situaciju vreme je da se pozabavite idejom “kako organizovati radni sto?”

Kako organizovati radni sto da biste povećali produktivnost?

Istraživanja pokazuju da dve trećina svog života poslovni ljudi provedu u kancelarijama, tačnije za radnim stolom. Razbacani kancelarijski materijal koji na njemu vlada može da vas uspori u obavljanju radnih zadataka, a samim tim i da smanji vašu produktivnost. To naročito ističe feng šui filozofija po kojoj večito neuredan radni sto privlači lošu energiju.

Kako organizovati radni sto

Naravno, misija “kako organizovati radni sto” ne podrazumeva da se bukvalno odričete svog “kreativnog haosa”. Vodeći se pitanjem čuvenog naučnika Alberta Ajnštajna: “Ako je pretrpan sto znak pretrpanog uma, šta onda prazan sto poručuje?”, to znači da je dovoljno samo da uvedete red među stvarima koje svakodnevno koristite.

Kako organizovati radni sto – jer je on odraz vaše ličnosti

Vaš rad, trud, komunikacija, ponašanje, pa i izgled su ključni za poslovno mišljenje. Međutim, i vaš radni prostor može da šalje jasnu poruku o tome kakvi ste.

Svakako, ne trebate se držati minimalističkog stila, ali vaš sto ne treba ni da izgleda kao deo enterijera u tinejdžerskoj sobi. Stručnjaci savetuju da je najbolje da postoji lični pečat, poput diskretnog detalja iz privatnog života.

Kako organizovati radni sto – obezbedite dovoljno prostora za sve što vam treba

Prvi korak pri sprovođenju plana “kako organizovati radni sto” jeste da sagledate njegovu veličinu. Na taj način moći ćete da razmislite koliko vam mesta treba za rad, a koliko za odlaganje stvari na njemu.

Najbolje je da pre organizovanje sve predmete pomerite sa stola. Kako odštampana rešenja, ugovori, dokumenta i ostala papirna konfekcija zauzima najviše mesta počnite sa njenim razvrstavanjem. Naime, kancelarijsku dokumentaciju koja zahteva čuvanje odložite u arhivu, dok nepotrebnu uništite. U tome vam mogu pomoći uništivači dokumenata.

Kako organizovati radni sto

Pribor za pisanje, takođe, nepotrebno oduzima dragoceni prostor na radnom stolu, a nije redak slučaj ni da su držači za olovke pretrpani raznim hemijskama i flomasterima koji odavno ne rade.

Zato, odaberite samo omiljene komade. Ostale odložite u fioku ili plakar u kancelarji dok ne dođe vreme za njihovo korišćenje, a možete ih i pokloniti kolegama!

Kako organizovati radni sto sa krupnim predmetima

Pored potrošnog materijala i krupni kancelarijski pribor se nalazi na stolu. Poželjno je da zadržite samo telefon i lap top ili monitor i tastaturu, a za punjač za telefon, usb, eksterni hard disk izdvojite jednu fioku kako bi vam bili pri ruci.

Ukoliko, pak, vaš sto nema dovoljno fioka, određenu dokumentaciju i fascikle možete držati na radnoj površini. Vertikalni držač dokumenata žičani zauzima malo prostora, a pruža veliku mogućnost odlaganja.

Različite držače, kao i sav potreban kancelarijski pribor u svojoj ponudi ima kompanija Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor