Ostale vesti

Kako urediti malu kancelariju?

kako opremiti malu kancelariju (4)

Kako urediti malu kancelariju, pitanje koje muči kako radnike, tako i direktore.

Svako uspešno poslovanje zavisi od dobrog radnog prostora. Zato ne čudi što je kancelarija odavno prerasla formu mesta gde se samo obavljaju dnevni zadaci. Zapravo, ona se razvila u svojevrsno okruženje u kome se ostvaruju kontakti, rađaju ideje i ispunjavaju zadati ciljevi.

Imajući u vidu da zaposleni trećinu svog života provode na poslu, opremanje radnog mesta nije jednostavno postavljanje mnoštva stolova i stolica u što manji prostor. Enterijer mora da ispuni odgovarajući kancelarijski pribor koji će obezbediti sav potreban komfor za rad.

Ukoliko i vi ne možete da nađete odgovor na pitanje: “Kako urediti malu kancelariju”, kompanija Kairos Birooprema vam pruža dragocene savete.

Organizujte kancelariju u novoj godini

Kako urediti malu kancelariju da odiše profesionalnošću?

Mali prostor može da stvori osećaj skučenosti i izolovanosti od kolega, naročito ako je pretrpan raznim mašinama, opremom i materijalom koji ograničavaju kako rad, tako i kretanje. To znači da je ostvarivanje funkcionalnosti prvi korak prilikom razmatranja: “kako urediti malu kancelariju”.

Znajte da se ovo ne odnosi samo da bacanje papira sa poda i pražnjenje kante za đubre. Naprotiv, uređenje podrazumeva dobru organizaciju zavisno od nivoa poslovanja kako bi se postigla bolja produktivnost, kao i veća profitabilnost u radu.

S obzirom da je u pitanju mali prostor potrudite da imate što više prirodnog svetla. Stručnjaci preporučuju da zidove obojite u pastelne ili svetlo smeđe nijanse jer tako dolazi do vizuelnog osećaja širine.

Dovoljno je da se u kancelariji nađe obavezni kancelarijski pribor, koji ćete upotpuniti ličnim predmetima. Na taj način radni prostor oslikaće vaš karakter, bez narušavanja profesionalnog aspekta.

Kako urediti malu kancelariju – počnite od radnog stola

Radni sto zauzima centralno mesto u kancelariji pa sređivanje započnite upravo od njega. Najpre sklonite sve nepotrebne stvari, uključujući papire za projekte koji nisu aktuelni, stare sveske, pribor za pisanje koji odavno ne radi.

Zatim krenite sa organizovanjem predmeta koji se moraju naći na radnom stolu. Najbolji način za donošenje odluke jeste da se zapitate: “Šta mora biti na mom radnom stolu?” Ako ste naišli na stvari koje ne koristite svakodnevno u poslovanju, vreme je da im nađete novo mesto.

Da biste dobili što više prostora za stoni pribor, iskoristite prednosti koje nude žičane police i vertikalni držači papira. Tu možete smestiti tekuću dokumentaciju kako bi vam ona bila na dohvat ruke, pa ćete i brže obavljati zadatke.

Kako urediti malu kancelariju – iskoristite svaki slobodni deo

Redovno arhiviranje dokumentacije je ključno prilikom razmišljanja: “kako urediti malu kancelariju”. U tome vam mogu pomoći razni registratori, fascikle, kao i police sa fiokama za dokumenta.

Prilikom uređenja nemojte da zaboraviti da i zidovi mogu da posluže kao osnova rad. Naime, pored diploma i slika neka se na njima nađe i bela magnetna tabla. Ona predstavlja specijalni planer koji je vidljiv u svakom trenutka.  A možete je iskoristiti i za beleženje ideja i praćenje ostvarenog rada.

Ove table za kancelariju pružaju izuzetnu preglednost, što je veoma važno u malom poslovnom prostoru.

Raznovrsni kancelarijski materijal za opremanje kancelarije pronaći ćete u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Posetite nas ili pogledajte čitav asortiman na našem sajtu mojakancelarija.com.

Slični blogovi

Ostavite odgovor