Ostale vesti

Kancelarijski materijal za sastanke

kancelarijski materijal za sastanke

Kancelarijski materijal za sastanke čini spisak potrebnog pribora kako bi se sastanak ili konferencija odvijala nesmeteno.

Procenjuje se da se svakog dana u savremenom svetu odvija 11 miliona poslovnih susreta, što čini 37 odsto prosečnog radnog vremena zaposlenog.

Za upsešnost poslovanja obavezno je pažljivo odrediti  kancelarijski materijal za sastanke.

Istraživanja pokazuju da su najmanje dva sastanka u nedelji menadžera srednjeg nivoa prekinuta zbog neadekvatnog materijala. Takođe, podaci govore da je prosečno vreme za otklanjanje ovih problema oko pola sata.

Za kompaniju sa 250 zaposlenih, neefikasni kancelarijski materijal dovodi do godišnjih troškova u iznosu oko 250.000 dolara.

Da bi se smanjili nepotrebni troškovi, a samim tim povećao i uspešan ishod poslovnih sastanaka kancelarijski materijal treba pažljivo planirati.

Koji je kancelarijski materijal za sastanke neophodan?

kancelarijski materijal za sastanke

Da li ste se ikada zapitali kako možete učiniti da se vaši sastanci odvijaju malo bolje?

Neproduktivni sastanci odnose 31 poslovni sat mesečno. Oni ne samo da dovode do troškova poslovanja, već negativno utiču i na produktivnost zaposlenih. Na sreću, pribor može biti od velike pomoći za optimizaciju, te pre nego što započnete bilo kakav poslovni sastanak ili konferenciju, obratite pažnju na must have kancelarijski materijal.

Nakon što ste utvrdili temu i odredili vreme, prva stvar koju je potrebno uraditi jeste da napravite identifikacione kartice za učesnike. Ovo je naročito važno ako je u pitanju konferencijski skup ili sastanak koji zahteva veliki broj učesnika koji se međusobno ne poznaju.

ID sistemi obuhvataju više različitih držača ID kartica. U zavisnosti od potrebe, možete koristiti čvrste držače, PVC džepiće ili bedževe sa štipaljkom i zihernadlom u koje ćete staviti ID kartice sa odštampanim imenima učesnika i nazivima organizacija i firmi iz kojih dolaze.

Osnovni kancelarijski materijal za sastanke

Iako se danas veći deo savremenog poslovanja odvija preko najsavremenijih uređaja

Uspešno poslovanje, a samim tim i sastanci zahtevaju osnovni kancelarijski materijal.

U tu grupu spadaju papiri za štampanje dnevnog reda, teme sastanka i ostale prateće dokumentacije koja je potrebna za bolji uvid.

Radi organizovanosti i preglednosti za učesnike, organizatori koriste fasikle i folije za dokumentaciju.

Kairos Birooprema nudi veliki izbor različitih vrsta i boja fascikli, a kako na njima možete odštampati svoj logo, one ne samo da su must have kancelarijski materijal za sastanke, već predstavljaju i odlični promotivni materijal za vašu kompaniju.

kancelarijski materijal za sastanke

Pisanje je radnja bez koje se posao ne može zamisliti. Potreba da se pribeleži nešto ili potpiše dokument zahteva i nabavku olovaka i notesa.

U zavisnosti od budžeta koji je izdvojen za to u Kairos Biroopremi možete izabrati sveske i notese sa spiralom ili bez, sa tvrdim ili mekim povezom, kao i raznovrsne hemijske olovke.

Kancelarijski materijal za prezentaciju

Savremene konferencijske sale danas su daleko bolje opremljene od onih u kojima su vaši roditelji sedeli.

Pre 25 godina, audio i vizuelna oprema se zasnivala na upotrebi grafoskopa i manuelnog ekrana za čiji rad je bio potreban potpuni mrak dok je slika koju je prezentovao bila veoma lošeg kvaliteta.

Danas, konferencijske sale poseduju najnoviju modernu tehnologiju za prezentaciju. Kancelarijski materijal ove grupe, pre svega čine, projektori i projekciono platno.

Prilikom nabavke projektora mora se razmišljati u prvom redu o njegovoj primeni, odnosno za koje potrebe planirate da ga koristite, a zatim sa koje daljine u odnosu na platno treba da vam pruži kvalitetnu sliku.

Jedna vrsta projektora je sasvim dovoljna za kancelarijsku upotrebu, a druga vrsta za potrebe držanja prezentacija u većim prostorijama kao što su kongresne sale. Zato, prilikom izbora projektora posebnu pažnju obratite na karakteriste uređaja. Takođe, u zavisnosti od namene i veličine prostorije birate i dimenzije projekcionog platna.

Kako svaki poslovni sastanak obuhvata ne samo prezentaciju već i donošenje rešenja ili razvoj kreativnih ideja.

kancelarijski materijal za sastanke

U kancelarijski materijal za sastanke spada i flipchart tabla i markeri za pisanje po njoj.

Ona će svim učesnicima pomoći da jasno sagledaju listu prioriteta, ubrzaju razmišljanje i ostanu fokusirani na temu.

Pozovite nas ili pogledajte ponudu na našem sajtu www.mojakancelarija.com

Sigurni smo da ćete pronaći sve ono što je potrebno da unapredite svoj posao.

Slični blogovi

Ostavite odgovor