Ostale vesti, Vesti

Kako izabrati odgovarajući plastifikator?

Plastifikator predstavlja uređaj koji pod određenom temperaturom, pomoću valjka, lepi tanku plastičnu foliju na papir ili karton. Kao rezultat tog procesa dobija se dokument koji je otporan na vodu, dejstvo sunčevih zraka i mehanička oštećenja.

Iako je jedan od glavnih elemenata za savremeno uređenje poslovnog prostora, plastifikator ima istoriju dugu više od 9 decenija. U početku, korišćen je za uređivanji zbirke pre mikrofilmiranja, da bi sa razvojem privrede, postao kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

S obzirom da ima zaštitnu ulogu, plastificiranje je obavezno kod čuvanja važnih dokumenata. Zatim, kod materijala koji se često koristi, kao što su vizit i ID kartice, meniji restorana i kafića, katalozi… Takođe, plastificiranjem dokument dobija elegantni izgled, pa ne čudi što ove uređaje sve češće srećemo prilikom pripreme kancelarijskog materijala za seminare i sastanke.

Imajući u vidu da na tržištu postoji više različitih vrsta, Kairos Birooprema vam daje savete kako da izaberete model koji odgovara vašoj kompaniji.

Za koja dokumenta vam je potreban plastifikator?

Veličina dokumenta je presudna za izbor plastifikatora. Zato, pre nego što se zaputite u nabavku, razmislite da li vam treba isključivo za standardna dokumenta ili vaše poslovanje zahteva plastificiranje i vizit karti ili banera.

Plastifikator

Ukoliko je reč samo o standarnoj veličini možete izabrati model koji pokriva određeni format. U protivnim, za fleksibilniju upotrebu, preporučuju su aparati za plastifikaciju sa rolnama. Oni pokrivaju ogromni raspon veličina, čak do 68 cm širine papira.

Osim dimenzija dokumenta, morate voditi računa i o debljini folije za plastificiranje. Obično se ona kreće od 80 do 125 mic, pri čemu tanje verzije zadržavaju fleksibilnost. Dok deblje pružaju viši stepen čvrstine.

Koliko često ćete koristiti plastifikator?

Odabir modela zavisi i od učestalosti upotrebe, kao i broja korisnika.

Ako je plastifikator namenjen za male projekte, koje će zaposleni u kancelariji koristiti jednom do 2 puta nedeljno, dovoljan vam je manji uređaj, slabijih mogućnosti. On je prikladan i kao kancelarijski materijal za rad od kuće. Mada nije redak slučaj da ga srećemo i za ličnu upotrebu u domu, posebno za plastificiranje dragih fotografija koje želimo da sačuvamo kao trajnu uspomenu, za pravljenje čestitki i pozivnica ili, pak, školskih projekata.

Za kompleksnije projekte na nivou čitave kompanije pravo rešenje jesu veći modeli koji mogu u veoma kratkom roku da plastificiraju obimniju dokumentaciju.

Troškovi nabavke i održavanja

Bez obzira na vrstu, plastifikator predstavlja investiciju za svaku kompaniju. Nemojte da zaboravite da izdvajanje budžeta ne podrazumeva samo kupovinu aparata, već i redovne troškove za zalihe folija.

Da ne biste gubili vreme u potrazi izaberite neki od modela brenda Fellowes. Zahvaljujući mehanizmu koji sprečava zaglavljivanje folije i brzom zagrevanju, obezbeđena je jednostavna upotreba i ušteda u radu, dok HeatGuardTM tehnologija zadržava toplotu unutar uređaja, tako da je eliminisan rizik od opekotina. Posebni dodatak dolazi u vidu pametne funkcije koja vam omogućava da pritiskom na dugme sami odaberete debljinu folije.

Plastifikator

Različiti modeli Fellowes plastifikatora, kao i folije za plastifikaciju čekaju vas u ponudi kompanije Kairos Birooprema.

 

Ostavite odgovor