Ostale vesti

Pomoćne bežične baterije

Pomoćne bežične baterije

Pomoćne bežične baterije daju dodatnu snagu vašim telefonima.

Brz tempo savremenog života nemoguće je zamisliti bez mobilnih telefona. Oni nam omogućavaju da se javimo bližnjima u svakom trenutku kako ne bi brinuli ili da hitno pošaljemo poruku klijentu kada nismo u kancelariji.

Međutim, mobilni telefoni ne služe samo za pozive i poruke. Brojne aplikacije pružaju niz opcija, kamere visoke rezolucije donose vrhunske snimke, dok poslovnim ljudima obezbeđuju nesmetan rad, bez obzira gde se nalaze.

Zapravo, današnji pametni telefoni su svojevrsni mali kompjuteri. Nažalost, mnoštvo funkcija utiče na vreme trajanja baterije. Situacija je naročito nepovoljna za ljude koji zbog posla stalno putuju ili imaju česte poslovne sastanke. Da bi izbegli neprijatnu situaciju sa praznim telefonom tu su pomoćne bežične baterije.

Zašto su one, danas, obavezni kancelarijski pribor otkriva vam Kairos Birooprema.

Pomoćne bežične baterije

Pomoćne bežične baterije predstavljaju moderni kancelarijski materijal

Pomoćne bežične baterije nastale su početkom 21. veka. Prvu je konstruisao američki student, a sadržala je kontrolni krug i nekoliko AA baterija.

Svoj rad predstavio je 2001. godine na međunarodnom sajmu elektronike u Las Vegasu. Već tada se videlo kakvog je potencijala inovacija. Te ne čudi što je nakon 2 godine kineska kompanija Huaqi razvila svoju verziju.

Vrlo brzo i drugi proizvođači, poput Aigo i Anytone, kreirali su pomoćne bežične baterije. Takav razvoj doprineo je stalnom usavršavanju i pojavljivanju novih modela sa boljim performansama.

Široka upotreba došla je tek 2007. godine, zahvaljujući Apple-u. Naime, čuvena kompanija je lansirala prvi iPhone. Iako je telefon tada predstavljao revoluciju u tehnici, njegova baterija je trajala samo 4 sata. Te se javila potreba za pomoćnim napajanjem.

Pomoćne bežične baterije

Pomoćne bežične baterije se svrstavaju u tri osnovne kategorije

Pomoćne bežične baterije dolaze u najraznovrsnijim oblicima, jačanima, pa i funkcijama. Mnoštvo modela i kod ovog proizvoda nameće pitanje: „kako izabrati kancelarijski materijal“. Prvi korak jeste odabir kapaciteta.

Pomoćne bežične baterije mogu da budu niže kategorije, tj. kapaciteta do 2.000 mAh. One se koriste samo za mobilne telefone. Srednja kategorija je do 6.000 mAh. Omogućavaju punjenje dva puta mobilnog telefona. Mada mogu puniti i tablet. Najbolje performanse pružaju baterije visoke kategorije – preko 8.000 mAh. Na njima se može puniti bilo koji uređaj, pa čak i više njih istovremeno.

U zavisnosti od jačine baterije na vašem telefonu, trebate da odaberete i kategoriju. Optimalni kapacitet dobićete kada kapacitet baterije u telefonu pomnožite sa 3. Taj iznos treba da vam bude polazna, najniža tačka za kapacitet pomoćne bežične baterije.

Takođe, izbor zavisi i od namene. Osobama koje su stalno na putu preporučuju se isključivo baterije najviše klase. Ako ćete je koristiti samo kao kancelarijski materijal za seminare i sastanke, možete nabaviti i jeftiniju verziju.

Pomoćne bežične baterije

Kako odabrati pomoćnu bežičnu bateriju prema veličini i dodatnim funkcijama?

Bežične baterije su predviđene za nošenje svugde kako bi nam uvek bile pri ruci. Pa je veoma važno kolikih su dimenzija. Teški i glomazni modeli nikako nisu poželjni, jer zauzimaju dosta prostora u vašoj poslovnoj torbi.

Ipak, imajte u vidu da kapacitet određuje i veličinu. Odnosno, baterije najmanjih dimenzija su najslabije. Pa je bolje da birate srednje veličine.

Takođe, bežične baterije pružaju i dodatne mogućnosti. Osim punjenja više uređaja istovremeno, tu su i solarni modeli, LED svetlo, kao i opcija pametnog punjenja.

S obzirom da je eksterna baterija postala kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji posetite Kairos Biroopremu i izaberite model koji vam odgovara.

Slični blogovi

Ostavite odgovor