Blog

Sređivanje kancelarije – Osvežite svoj radni prostor za prolećne dane!

Sređivanje kancelarije

Sređivanje kancelarije je obavezna aktivnost koju bi trebalo da obavljate u redovnim vremenskim intervalima.

Nered u kancelariji može izazvati da se osećate haotično i pod stresom. Ovi aspekti veoma utiču na vašu radnu produktivnost. Da ne govorimo o tome da čišćenje kancelarije mora da bude obavezno kako biste održali higijenu i prijatan izgled svog radnog okruženja.

Pred vama su ključni saveti kako da očistite i osvežite svoj radni prostor za predstojeće prolećne dane!

Sređivanje kancelarije obavezno treba da uključuje čišćenje

Za istinski čist radni prostor, najbolje je početi od nule. Možda izgleda kao zastrašujući zadatak, ali kada saznate šta imate, lakše je odrediti šta vam je zaista potrebno.

Možda ćete biti iznenađeni kada otkrijete koliko ste dodatnih olovaka, fascikli, lepljivih beleški i drugih potrepština imali sve ovo vreme!

Bacite sve ono što vam ne treba i uklonite sve sa radne površine, fioka i polica. Zatim stavite predmete u uredne gomile u neku drugu prostoriju. Sada kada su sve radne površine u kancelariji prazne, odvojite vreme da očistite i obrišete sve površine adekvatnim krpama. Ne zaboravite da očistite računarsku opremu!

Sređivanje kancelarije

Neke sitne stavke vezane za čišćenje kancelarije bi trebalo da obavljate svakodnevno, ali veliko prolećno čišćenje zaista treba da bude opsežno!

Pored čišćenja radnih površina odgovarajućim sredstvima, treba prebrisati sve podove, ormare, vitrine, stolice i prozore. Ne zaboravi i korišćenje sredstava za dezinfekciju!

Ovo će osvežiti vaš radni prostor za predstojeće prolećne dane, pa ćete biti radno produktivniji i istovemeno ćete sprečiti širenje klica među kolegama.

Sređivanje kancelarije – Osnova za preuređenje vašeg radnog prostora!

Dok preuređujete svoje kancelarijske predmete, napravite tri gomile: čuvanje, arhiviranje i smeće. Stavke u gomili „čuvanje“ treba da sadrže stvari koje će vam trebati za svakodnevni rad. Gomila „arhiviranje“ treba da sadrži važne dokumente i informacije koje se moraju čuvati, ali ne moraju da budu u vašoj blizini svaki dan.

Konačno, gomila „smeće“ treba da sadrži predmete koje možete baciti ili donirati. Ako se vaš poslovni prostor redovno “zatrpava“ ubrzo nakon čišćenja, analizirajte svoj raspored.

Predmeti koji se ne koriste često mogu se čuvati u fiokama ili policama kako bi prostor na vašem stolu bio bez nereda. S druge strane, predmeti koje koristite svaki dan treba da budu blizu vas radi lakšeg pristupa.

Sređivanje kancelarije
Ukoliko ste skloni bacanju predmeta u fioke i puštanju da ostanu razbacani, mogu vam pomoći adekvatne pregrade. Fioke treba da sadrže male kancelarijske predmete odvojene, organizovane i lake za lociranje.

Adekvatne police mogu da služe za organizaciju registratora, priručnika, referentnih materijala i druge papirologije.

Nastojite da vaš radni prostor bude što uredniji i čistiji kako biste pomogli da cela kancelarija izgleda bez nereda.

Gde možete da kupite sve što vam je potrebno za sređivanje kancelarije?

Imajući na umu ove savete, na dobrom ste putu da održite svoj radni prostor bez nereda i produktivnim. Međutim, verovatno se pitate gde možete da nabavite sve ono što vam je neophodno za sređivanje kancelarije?

Kompanija Kairos ima svoj moderan web shop, gde možete pronaći kompletan asortiman kancelarijskog materijala i sredstava za čišćenje kancelarije.

Budite slobodni da nas kontaktirate za sve dodatne informacije.

Ne zaboravite da u svom radnom prostoru provodite veći deo dana – zato ga redovno sređujte i održavajte.