sredstvo za suvo pranje ruku Moja Kancelarija Kairos Birooprema 1

Sredstvo za suvo pranje ruku

adminids Komentari 0 16/04/2020

Sredstvo za suvo pranje ruku je praktično ukoliko morate da operete ruke, a nemate pristup vodi i sapunu.

Svet se danas suočava sa velikim zdravstvenim problemom izazvanim korona virusom. Za samo 4 meseca novootkrivena bolest se proširila neverovatnom brzinom na gotovo sve zemlje.

Nažalost, COVID-19 početkom marta stigao je i u Srbiju. Do sada je registrovan kod više od 4.000 stanovnika naše zemlje. Dok je 85 pacijenata umrlo od posledica ove opake infekcije.

S obzirom na to da se korona virus širi, pre svega, vazduhom kapljičnim putem, kao i ličnim kontaktom naložene su određene preventivne mere. A sa njima zaštitne maske, prepati za dezinfekciju, pa i sredstva za suvo pranje ruku postali su najtraženiji proizvodi.

Kada je nastalo sredstvo za suvo pranje ruku?

Tačno poreklo sredstva za dezinfekciju ruku nije otkriveno. Prema jednog grupi istoričara za njegovo otkriće zaslužan je Lupe Hernandez. Ovaj učenik medicinske škole iz Kalifornije 1966. godine je iskombinovao alkohol i gel koji su koristili lekari, dobivši efikasan proizvod za dezinfekciju ruku.

sredstvo za suvo pranje ruku Moja Kancelarija Kairos Birooprema 2

Međutim, nedavna istraga je utvrdila da pod njegovim imenom ne postoji patent za sredstvo za suvo pranje ruku. Ovaj podatak iskoristila je nemačka kompanija Hartmann. Prema rečima čelnih ljudi prvo alkoholno dezinfekcijsko sredstvo za ruke koje 1965. stiglo na police radnji širom Evrope proizvedeno je u pogonima ove kompanije. Bilo je napravljeno od glicerina i 75 odsto alkohola.

Postoji i treće mišljenje koje ističe da je bračni par Goldie i Jerry Lippman još 1946. godine razvio sredstvo za čišćenje ruku bez vode. Proizvod, koji su nazvali Gojo, predstavljao je mešavinu vazelina, mineralnog ulja i manje od 5 odsto alkohola. Prvobitno je bio namenjen radnicima u gumenoj industriji koji su ranije koristili jake hemikalije, poput kerozina i benzena, za otklanjanje grafita i čađi sa ruku na kraju smene.

Koje su prednosti upotrebe sredstva za suvo pranje ruku?

Sredstvo za suvo pranje ruku, danas, dolazi u vidu gela, pene ili u tečnom obliku. Ključni sastojak formule svih njih čini alkohol. Zahvaljujući njemu ovaj proizvod čisti ruke, otklanjajući čak 99,9 odsto agenasa koji uzrokuju bolesti. Što ga čini izuzetnom zaštitom za zdravlje, naročito u vreme pandemija, kakva je COVID-19.

Ipak, treba imati u vidu da efikasnost zavisi od stope alkohola u njemu. Najmanje dejstvo imaju sredstva sa 30 odsto alkohola. Rastvor na bazi 60 odsto alkohola može donekle da ubije patogene. Dok oni sa 90 do 95 odsto alkohola deluju na širok spektar bakterija i virusa.

Ne samo da su jednostavna za upotrebu, već i veoma praktična, jer ih možete poneti svugde sa sobom. Tako da će vaše ruke u svakom trenutku biti čiste.

Posebna prednost ogleda se u sastojcima koji povećavaju elastičnost kože, sprečavajući njeno isušivanje. Zapravo, upotreba sredstva za suvo pranje dovodi do mnogo manje suvoće i iritacije od klasičnog pranja ruku.

Sredstvo za suvo pranje ruku kao kancelarijski materijal

Iako se sredstva za suvo pranje ruku u najvećoj meri koristi u privatne svrhe, na izletima i putovanjima, ono je i kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

sredstvo za suvo pranje ruku Moja Kancelarija Kairos Birooprema 3

Prema istraživanju mobilni telefoni, tastature i dokumentacija su najveći izvori zaraze. Zbog toga stručnjaci preporučuju da se sredstvo za suvo pranje ruku nađe na radnom stolu svakog zaposlenog.

Osim u kancelarijama, obavezni je deo pribora u kuhinjama, toaletima i drugim zajedničkim prostorijama.

Verovali ili ne, ovaj prozvod spada i u kancelarijski materijal za sastanke. Mikroorganizmi iz pljuvačke mogu da opstanu na tvrdim površinama i do 18 sati. Te dodiravanje stola u sali za sastanke, olovaka i prezentacionog materijala povećava rizik od oboljevanja ako na vreme ne dezinfikujete ruke.

Kompanija Kairos Birooprema u svojoj bogatoj ponudi ima i sredstvo za suvo pranje ruku. Možete ga poručite još danas putem sajta mojakancelarija.com, a mi ćemo se potruditi da ono stigne u najkraćem roku na željenu adresu.

0 Komentari

Ostavite odgovor