Ostale vesti

Zaštitni viziri – Koliko su efikasni?

zaštitni viziri Kairos Birooprema 1

Zaštitni viziri predstavljaju trenutno veoma tražen kancelarijski pribor.

Ova godina je, defitivno, u znaku nove bolesti. Gotovo je neverovatno da se iz kineskog grada Vuhana proširila u sve krajeve sveta. Zato je opravdano proglašena epidemijom.

Korona virus, tj. COVID-19 kako je dobio zvanični naziv, donosi ozbiljne simptome koji se neretko završavaju smrtnim ishodom. Imajući u vidu težinu situacije, kao i lako prenošenje donete su određene mere zaštite u cilju sprečavanja širenja infekcije.

Iako podaci pokazuju da korona virus slabi, prevencija je neophodna kako bismo mogli nesmetano da obavljamo ne samo svakodnevne aktivnosti, već i poslovne zadatke. Zbog toga su mnoge kompanije uz sredstvo za suvo pranje ruku svakog zaposlenog opremili i zaštitnim vizirom.

Šta su zaštitni viziri?

Vizir za zaštitu predstavlja specijalni štitnik za lice. Napravljen je od 100 odsto providnog plastičnog supstrata koji pruža dobru preglednost. Radi udobnosti tokom nošenja gornja ivica je prevučena trakom. S obzirom da ona dolazi u direktni kontakt sa kožom čela napravljena je od hipoalergijskog materijala. Tako da ne postoji opasnost od iritacija, osipa i bilo kojih drugih vidova alergijskih reakcija.

zaštitni viziri Kairos Birooprema 2

Stabilnost vizira obezbeđuje lastiš oko glave. Prema tome, bez obzira na to što je univerzalne veličine lako se prilagođava obimu glave.

Zaštitni viziri imaju dugu istoriju upotrebe. Srećemo ih kao obaveznu balističku opremu u vojsci. Pri čemu imaju zadatak da zaustave ili odbiju eksploziju i fragmente od projektila koji su ispaljeni iz vatrenog oružja. Takođe, važna su zaštitna oprema u građevinarstvu, jer štite od otpadaka ili varnica. Dok se u laboratorijama koriste za zaštitu lica od prskanja hemikalija.

Ipak, danas im je glavni zadatak da spreče da zarazne klice virusa i ostali štetni faktori iz spoljašnje sredine dospeju u sluznice očiju, nosa i usta.

Koliko su efikasni zaštitni viziri?

Studija sprovedena u Australiji iz 2015. godine pokazala je da u toku jednog sata čovek prosečno dodirne rukama svoje lice čak 23 puta. Kako se korona virus prenosi u najvećoj meri kapljičnim putem, odnosno kašljanjem i kijanjem, zaštitni viziri zadržavaju bacile da dospeju u kontakt sa vašim licem. Ujedno, štite usta, nos i oči od vas samih, jer onemogućaju da slučajno dodirnete lice.

Da biste vizir mogli više puta da koristite, nakon skidanja sa glave morate ga dezinfikovati. Ako u pakovanju nije bilo upustva za čišćenje preporučljivo je da vizir operete deterdžentom i toplom vodom kako bi se uklonila vidljiva prljavština. Zatim, ga očistite rastvorom na bazi hlora.

zaštitni viziri Kairos Birooprema 3

Alkohol treba izbegavati, jer vremenom može da ošteti plastiku i lepak, kao i da ukloni premaz protiv zamagljivanja.

Zaštitni vizir ili maska?

Nošenje zaštitne maske mnogima nije prijatno. I dok se jedni žale da je pod njima previše toplo, drugi imaju problem sa kožom. Dok ljudima koji nose naočare za vid smeta često maglenje stakala. Zato ne čudi što radije biraju vizir.

On ima moć blokiranja 96 odsto kapljica, ali ne pruža zaštitu od sitnijih čestica koje lako ispod njega možemo da udahnemo. Zato je poželjno da se vizir i maska kombinuju kako biste dobila najviši stepen zaštite.

Zaštitne vizire možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Ovda vas čeka celokupni program protiv korona virusa, kao što je zaštitna maska, sredstvo za suvo pranje ruku i barijera za dezinfekciju obuće.

Slični blogovi

Ostavite odgovor