Ostale vesti

Korpa za kišobrane kao kancelarijski materijal

korpe za kisobrane kairos

Korpa za kišobrane je obavezni kancelarijski pribor.

Jesen je odavno stigla, te je dane ispunjene toplim sunčevim zracima zamenilo tmurno nebo. Sa njim su stigle prepozantljive vremenske nepogode – kiša i vetar.

Iako bi po ovakvom vremenu mnogi radije ostali u toplini svog doma, poslovne obaveze je nemoguće izbeći pa su kišobrani postali nezamenjivi aksesoar poslovnih ljudi. Jedino oni mogu da nas zaštite od hladnih kišnih kapi i sačuvaju besprekornim naš business look.

Međutim, nameće se pitanje šta učiniti sa mokrim kišobranom kada dođete na posa? U tome vam mogu pomoći stalak ili korpa za kišobrane.

Iako mnogi ljudi ne shvataju koliki značaj imaju u poslovanju, kompanija Kairos Birooprema vam otkriva zašto je ovo kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Korpa za kišobrane kao kancelarijski materijal

Korpa za kišobrane je nastala u 19. veku

Kišobrani su nastali u Kini. Izrađivani su od svile, uljanog papira, pamuka ili najlona i ručno su oslikavani. Imali su dekorativni karakter te nisu štitili od kiše, već su služili kao modni detalj mladih Kineskinja.

U 16. veku nastali su kišobrani kakve danas poznajemo. Kako je njihova izrada bila veoma složena i skupa, bili su namenjeni samo bogatim društvenim slojevima. Tek kada je 2 veka kasnije otvorena prva prodavnica kišobrana u Engleskoj ovaj aksesoar je našao širu upotrebu. Samim tim, javila se i potreba za njihovim odlaganjem.

Da bi ljudiima olakšao čuvanje, William C. Carter je konstruisao prvu korpu za kišobrane. Za svoj izum ovaj afroamerički pronalazač dobio je patent 8. avgusta 1885. godine.

Vrlo brzo, Carterova korpa za kišobrane doživela je modifikacije. Tako da je danas srećemo napravljenu od različitih materijala i u najraznovrsnijim oblicima.

Vrste korpi za kišobrane

Žičana korpa je najrasprostranjeniji model. Kvalitetni materijal omogućava dugotrajnu upotrebu. Dok jednostavna forma se savršeno uklapa u svaki prostor, ne narušavajući enterijer.

Takođe, čest kancelarijski materijal su i metalne vrste, kao i kombinacija korpe, tj. stalka i čiviluka.

Moderni dizajn doneo je mnoštvo modela korpi koje predstavljaju prava umetnička dela. Te se može naći korpa za kišobrane presvučena kožom. Zatim, izrađena od drveta, mesinga, raznobojnog pleksiglasa, pa i stakla i keramike.

stalak za kišobrane

Korpa za kišobrane održava prostor urednim

Korpe za kišobrane obično se nalaze na samom ulazu ili u predvorju. Na taj način pružaju sigurno i čisto mesto za sušenje kišobrana pre nego što krenete sa posla kući.

Ukoliko se još uvek pitate da li je vašem radnom prostoru potrebna korpa za kišobrane imajte u vidu na urednost koju ona pruža. Naime, kancelarija je mesto gde se odigravaju sastanci, sklapaju saradnje i potpisuju poslovni ugovori pa njeno održavanje direktno utiče na vaš poslovni imidž.

Dovoljan je jedan pogled sa vrata na mokre tragove po podu i kišobran koji se suši na sredini kancelarije, pa da vaši klijenti formiraju mišljenje ne samo o vama, već i o vašem poslovanju.

Korpa za kišobrane nije namenjena samo za poslovni svet. Ona je obavezni detalj u svakom domu kako za sušenje mokrih kišobrana, tako i za njihovo čuvanje u danima kada ih ne koristite.

Ukoliko još uvek niste nabavili korpu za kišobrane za svoju kompaniju posetite Kairos Biroopremu.

Slični blogovi

Ostavite odgovor