Ostale vesti

Kako izabrati odgovarajući uništavač dokumenata za poslovanje?

Uništavač dokumenata za poslovanje

Kako izabrati odgovarajući uništavač dokumenata za poslovanje? Pitanje sa kojim se suočavaju direktori i vlasnici preduzeća.

Bez obzira da li radite u velikoj kompaniji, imate mali porodični biznis ili vam je kancelarija u kući, svesni ste koliko je bitno imati kvalitetan kancelarijski pribor. Iako je moderno poslovanje većim delom digatilozovano, papir za štampanje još uvek se u velikoj meri koristi.

Verovali ili ne, jedan radnik u toku godine prosečno upotrebi oko 10.000 listova. Odnosno, na svakih 12 minuta koristi neku vrstu papira. Što znači da su uz računare, fax mašine, štampače i uništivači dokumenata kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Veliki izbor uništivača dokumenataZašto su važni uništivači dokumenata?

Pre nego što krenete u rešavanje dileme: „kako izabrati odgovarajući uništavač dokumenata za poslovanje“ morate biti svesni zašto je važno posedovati ovaj kancelarijski materijal.

Unistivači dokumenata čuvaju vaše poslovanje, tj. privatnost vaših saradnika i zaposlenih. Njihovom upotrebom smanjićete rizik od krađe podataka koji je veliki problem u poslovnom svetu. Naime, lične podatke, kao što su fotokopije ličnih karata, socijalnog osiguranja, platni spiskovi isl, ne možete samo da bacite u kantu za otpatke. Jer vrlo lako mogu dospeti u ruke konkurenata. Te je neophodno prethodno da ih uništite kako ne bi bili prepoznatljivi i čitljivi.

Takođe, uništivači dokumenata štede vaš radni prostor. Na taj način vam omogućavaju bolje arhiviranje dokumentacije.

S obzirom da postoje različiti modeli, prilikom kupovine, osim predviđenog budžeta, morate imati u vidu određene perfomanse uređaja. Zbog toga vam kompanija Kairos Birooprema daje odgovor na pitanje: “kako izabrati odgovarajući uništavač dokumenata za poslovanje“.

Kako izabrati odgovarajući uništavač dokumenata za poslovanje na osnovu vrste papira?

Papirna konfekcija obuhvata veliku grupu papira različite debljine i veličine. Obično je u upotrebi A4 format. Pa je i najveći broj uništivača dokumenata namenjen za ovu veličinu papira.

Međutim, pojedine kompanije u svom radu češće koriste nestandardne veličine. Zato je potrebno da uništavač dokumenata izaberete prema vrsti poslovanja, tj. papiru koji je najčešće zastupljen u kancelariji. Ovaj faktor je naročito važan kod arhitektonskih ureda i projektnih biroa, kako bi se obezbedila sigurnost važnih nacrta i grafičkih radova.

uništivači dokumenata vrhunskog kvalitetaKako izabrati odgovarajući uništavač dokumenata za poslovanje prema brzini rada?

Kada razmatrate pitanje: „kako izabrati odgovarajući uništavač dokumenata za poslovanje“, obratite pažnju na brzinu i kapacitet uređaja.

Da biste uštedeli vreme birajte modele veće brzine, odnosno boljeg radnog ciklusa. Ciklusi uništavanja kreću se od 2 minute do jednog sata ili više. Pri tome morate da znate da mnogi imaju funkciju hlađenja. Ova pauza je svojevrsna metoda samoodržavanja koja obezbeđuje dugi vek korišćenja.

Za efikasnost rada značajan je i broj listova koji se može odjednom iseći, ali i način sečenja. Jednostavni modeli seku dokumenta samo u ravnim vertikalnim linijama. Postoje uređaji koji prave i poprečne preseke, tako da vertikalne trake seku na manje komade. Dok za maksimalnu sigurnost možete izabrati one koji imaju opciju mikro rezova.

Veliki izbor uništivača dokumenata vrhunskog kvaliteta pronaći ćete u ponudi kompanije Kairos Birooprema. Osim papira imaju mogućnost uništavanja spajalica, kreditnih kartica, klamerica, pa i diskova.

Posetite nas lično ili željeni model poručite na našem sajtu mojakancelarija.com.

Ostavite odgovor