Ostale vesti

Kako odabrati pravi fax aparat?

Kako odabrati pravi fax aparat- Kairos BIrooprema

Kako odabrati pravi fax aparat? Pitanje koje često postavljaju menadžeri kompanija kada krenu u nabavku kancelarijskog materijala.

Iako je najveći deo savremenog poslovanja digitalizovan, fax mašine i dalje igraju važnu ulogu u poslovnoj korespodenciji. One su najbrži način za rukovanje i deljenje dokumenata kada je neophodan pisani obrazac ili svojeručni potpis, te se njihovom upotrebom značajno štedi vreme i novac.

Kako svoj rad zasnivaju na telefonskim mrežama predstavljaju obavezni kancelarijski pribor u regionima sa slabim signalom za internet. Mada i u razvijenim, urbanim sredinama mnoge advokatske kancelarije i vladine ustanove koriste za slanje materijala isključivo fax aparat, jer se pokazao kao najbolje rešenje za fizičke kopije dokumenata.

Imajući u vidu široku upotrebu, ovaj kancelarijski materijal dolazi sa različitim perfomansama, pa izbor pravog zavisi od brojnih faktora.

Kako odabrati pravi fax aparat 1 - Kairos BiroopremaDa ne biste gubili vreme prilikom kupovine, Kairos Birooprema vam daje odgovor na pitanje: “kako odabrati pravi fax aparat”.

Kako napraviti dobar izbor fax aparata? Obratite pažnju na vrstu štampe

Pre nego što krenete u rešavanje dileme: “kako odabrati pravi fax aparat“ morate se upoznati sa vrstama.

Fax aparati se prema načinu štampe dele u 3 grupe. Najjednostavniji je prenos pomoću ribona. Odlikuje ga laka upotreba i niska nabavna cena, ali i niži kvalitet otiska, te se preporučuje za kancelarije u kojima ne postoji potreba za stalnom upotrebom i slanjem velikih količina dokumenata.

Inkdžet modeli mogu da koriste bilo koji papir za štampanje. Uz nešto višu cenu, postižu mnogo bolje uslove štampe, uključujući i mogućnost prijema dokumenata u boji.

Najbolju vrstu čini laserska verzija. Ona nudi najkvalitetniji tekst i grafiku, ali i mnoge druge opcije, pa je najbolji izbor za velike kompanije koje veći deo posla vrše putem fax mašine.

Kako odabrati pravi fax aparat? Imajte u vidu brzinu rada

Budući da faks uređaji šalju podatke putem telefonske linije, ta linija se ne može koristiti za pozive tokom slanja ili primanja dokumenata. Zbog toga je brzina rada jedna od presudnih karakteristika pri traženju odgovora na pitanje: “kako odabrati pravi fax aparat”. To znači da što je veća brzina modema, prenos podataka je brži. Samim tim je brže i izvršavanje poslovnih zadataka.

Kako odabrati pravi fax aparat 2 - Kairos BiroopremaTreba obratiti pažnju i na memoriju uređaja. Naime, dolazne i odlazne informacije se pohranjuju u ugrađenu memoriju, te od njenog kapaciteta zavisi mogućnost obrade više podataka odjednom. Odnosno, pojedini fax aparati mogu istovremeno da primaju dokument, a drugi da pripremaju za slanje. Takođe, u slučaju da nema papira u ladici mogu da sačuvaju dolazni faks i da ga štampaju kasnije. Najosnovniji modeli imaju mogućnost čuvanja oko 25 stranica. Dok memorija faks mašina visokog kvaliteta obuhvata čak 500 stranica.

Kako odabrati pravi fax aparat prema posebnim funkcijama?

Da bi se sprečilo neovlašćeno korišćenje, moderni fax uređaji dolaze sa zaštitnom funkcijom. Tako da se slanje dokumenata može obaviti tek nakon ukucavanja lozinke.

Automatsko biranje je česta dodatna opcija. Zahvaljujući njoj u memoriju uređaja kreirate sopstveni imenik sa najupotrebljavanijim brojevima. Na taj način izbegnuta je pojava pogrešno biranih brojeva.

Veliki izbor fax aparata vrhunskog kvaliteta pronaći ćete u ponudi kompanije Kairos Birooprema. Klijentima koji nisu u mogućnosti lično da nas posete na raspolaganju je online kupovina, a naš tim će u najkraćem roku izvršiti dostavu na željenu adresu.

Slični blogovi

Ostavite odgovor