Blog

Kofe za čišćenje kancelarije – Da vaša kancelarija uvek blista!

Kofe za čišćenje kancelarije

Kofe za čišćenje kancelarije obavezni su deo svakog poslovanja.

Bez obzira da li ste direktor velike kompanije ili vodite mali porodični biznis morate biti svesni da uspeh poslovanja zavisi od mnogih faktora. Pre svega, od dobrog tima stručnjaka koji imaju vrhunsko znanje i motivaciju da ostvare postavljene ciljeve. Zatim, od kvalitetnih kancelarijskih aparata, nameštaja i druge opreme.

Međutim, nije dovoljno da obezbedite odlične uslove za rad svojim zaposlenima, već i da održavate visok nivo čistoće. Nemojte zaboraviti da jedino u čistom i urednom radnom prostoru vaši zaposleni će uživati u obavljanju zadataka.

Imajući ovo u vidu Kairos Birooprema vam otkriva zašto su kofe za čišćenje najefikasnije sredstvo za održavanje podnih površina.

Kada su se pojavile kofe za čišćenje?

Kofe za čišćenje imaju dugu istoriju. Smatra se da su se prvi put pojavile u 5. milenijumu pre Nove ere. Ipak, najstariji dokazi o njihovom postojanju datiraju iz 3200. godine pre Nove ere. Oni prikazuju faraona Narmera sa slugom koji nosi kantu za čišćenje.

U staroj Grčkoj njihov značaj je bio toliko velik da su predstavljale i dekorativni predmet. Zbog toga su bile bogato ukrašene atraktivnim prikazima iz svakodnevnog života.

Prve kofe za čišćenje bile su izrađene od drveta. Vrlo brzo za to je korišćena glina, a u Srednjem veku metal, pa i koža. Njih su u 19. veku zamenile pocinkovine verzije. Kada se polovinom 20. veka pojavila plastika, počela je upotreba ovog materijala za izradu mnogih predmeta, uključujući i kofa.

Prelazak na plastiku doveo je do drugih usavršavanja. Jedan od njih jeste dodatak za mop, koji je izumeo Španac Manuel Jalón Corominas. Njegov izum olakšao je čišćenje, jer nije bilo više potrebe da se kleči prilikom ribanja podova.

Zašto su kofe za čišćenje obavezan kancelarijski pribor?

Sigurni smo da svi dobro znaju da je vazduh u zatvorenim prostorijama ispunjen brojnim mikroorganizmima, prašinom, grinjem i drugim nečistoćama. Ove štetne materije mogu da ugroze zdravlje radnika. Posebno u zimskim mesecima kada se zbog niskih temperatura kancelarije ređe provetravaju.

Kofe za čišćenje kancelarije

Zagađivači iz vazduha lako dospevaju na druge površine. Podovi su najveće, samim tim i najizloženije površine. Dodatni problem stvaraju i nečistoče koje ljudi unose. Naime, svakog dana kroz kancelarije se kreću ne samo zaposleni, već i saradnici i poslovni partneri. Svi oni ostavljaju tragove cipela, pa i prljavištinu i blato.

Srećom, ovaj problem lako može da reši kofa za čišćenje.

Prednosti upotrebe kofe za čišćenje

Kofa za čišćenje je jednostavna za upotrebu. Ne morate da iznosite glomazni usisivač iz ostave, niti da razvlačite kablove kroz kancelariju. Sve što treba da uradite jeste da kofu napunite vodom i sipate odgovarajuće sredstvo za čišćenje. S obzirom na brzinu čišćenja možemo slobodno da kažemo da kofe štede vaše vreme.

Napravljene su od kompaktne, lagane plastike koja obezbeđuje stabilnost, te ne morate brinuti da će se prevrnuti i napraviti veći nered. Takođe, lagana forma obezbeđuje jednostavno prenošenje iz jedne kancelarije u drugu.

Iako su napravljene od plastike mogu se pohvaliti izuzetnom trajnošću. U pitanju je materijal izuzetnog kvaliteta, te je zagarantovana višegodišnja upotreba.

Kofe za čišćenje kancelarije

Kofe za čišćenje možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Ovde vas čekaju i sva neophodna sredstva za higijenu, uključujući i sredstva za čišćenje kancelarijskog nameštaja.

 

Slični blogovi