Ostale vesti

Odmarač nogu

Odmarač nogu 1 Kairos

Odmarač nogu poslednjih godina je postao obavezni kancelarijski pribor.

Od svog nastanka kancelarija predstavlja glavno mesto za obavljanje zadataka. U njoj se rađaju ideje, ispunjavaju projekti, sklapaju saradnje i niz drugih radnji koje za cilj imaju postizanje većeg uspeha.

Prema najnovijim istraživanjima poslovni čovek provede trećinu svog životu u kancelariji, te ne čudi što opremanje radnog prostora igra važnu ulogu u produktivnosti radnika. Naravno, prvi korak jeste nabavka dobrog kancelarijskog nameštaja. Nemojte da zaboravite da i kancelarijski materijal indirektno utiče na brzinu rada, pa njegovo stanje na zalihama uvek mora biti zadovoljavajuće.

Međutim, ključni faktor u ostvarivanju željenih rezultata ima čovek, tj. koliko je on odmoran i motivisan na rad. S obzirom da radnik provede za radnim stolom najmanje 40 sati nedeljno, tačnije 1.920 sati godišnje veoma je važno da sedenje na stolici svih sati bude što udobnije. Ovaj komfor vam može pružiti odmarač nogu.

Odmarač nogu 2 Kairos

Odmarač za noge postoji od davnina

Iako je danas odmarač nogu namenjen, pre svega, za kancelarije njegova istorija je započela na sasvim drugačiji način.

Verovali ili ne, odmarač nogu bio je poznat 3.200 godina pre Nove ere. Korišćen je u Starom Egiptu u hramovima, ali i privatnim kućama. Kako su Egipaćni verovali da duša počiva u podnožju nogu odmarače su, često, krasili simboli vladara. Na pojedinim su, pak, bili urezani značajni događaji u porodici. Koliki je značaj imao u to doba najbolje govori podatak da je smatran porodičnim nasledstvom, te je prenošen sa generacije na generaciju.

Veliki preokret nastao je u 16. veku. Odmarač nogu je korišćen u različite svrhe – kao oslonac za noge, dečije sedište ili lako prenosiva stolica. Obično je bio visine između 30 i 50 cm, napravljen od drveta. Ali je način izrade i ukrašavanja zavisilo od bogatstva i društvenog sloja.

Dva veka kasnije postao je sastavni deo kućnog nameštaja. Mada, neretko, je služio i kao polica za odlaganje ukrasa.

U moderno doba poprimio je novi dizajn. Tako da dolazi u različitim oblicima, uključujući i modele sa dodatnim funkcijama radi bolje cirkulacije nogu.

Odmarač nogu otklanja bol u leđima

Dugo sedenje za stolom negativno utiče na kičmu, te je bol u leđima verni pratilac poslovnih ljudi. Tokom vremena problem se produbljuje, naročito kod sedenja u nepravilnom položaju za kancelarijskim stolom.

Čak ni upotreba ergonomske stolice ne može da spreči pojavu poremećaja na kičmi. Jedino rešenje jeste podizanje nogu.

Odmarač nogu 3 Kairos

Odmarač nogu, zapravo, obezbeđuje pravilno držanje tokom rada. On “tera” naše telo da sedimo pravilno, sa blagim oslanjanjem o naslon stolice. Na taj način smanjuje se opterećenje koje trpe lumbalni diskovi i mišići oko kičme. Što zauzvrat potpuno eliminiše ili ublažava probleme sa leđima.

Odmarač nogu je kancelarijski pribor koji doprinosi boljoj cirkulaciji

Svakom od nas se desilo da, usled dugog sedenja, noga utrne, te morate da ustanete i prošetate po kancelariji kako biste opustili mišiće i smanjili grč u nozi.

Upotrebom odmarača nogu više ne morate to da radite. Dovoljno je da pristiskom stopala na njegovu površinu podesite ugao koji vam najviše odgovara. Na taj način se smanjuje rizik od kardiovaskularnih tegoba. Pojedini modeli, čak, omogućavaju da se vaše noge tokom sedenja blago pomeraju, podstičući bolju cirkulaciju.

Takođe, odmarač nogu oslobađa stopala napetosti. Ova prednost je naročito značajna za dame koje svakog dana nose visoke potpetice. Stalno držanje stopala na pod u ovakvim cipelama može da dovede do istegnuća mišića i tetiva. Srećom, odmarač obezbeđuje neutralni položaj, bez obzira na visinu štikle.

Raznovrsne modele odmarača nogu možete pronaći u ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor