Parker olovke

Parker olovke

adminids Komentari 0 04/12/2019

Parker olovke su kancelarijski materijal koji obazbeđuje dobar poslovni imidž.

Od davnina, pribor za pisanje ima najširu upotrebu. Srećemo ga u školskim klupama, pored telefona u stanu, kao kancelarijski materijal za radni sto. Bez njega ne mogu da prođu ni seminari, konferencije, pa i poslovni sastanci.

Zbog velike namene, mnogi ljudi ne obraćaju pažnju na značaj koji ima ovaj stoni pribor. Čak i kada ga izgube ne žale, jer je tu drugi. A neretko ga i sami pozajmljuju sa stavom: “ne moraš da mi vratiš“.

Ipak, nije svaka olovka samo plastično sredstvo za pisanje. Pojedine su pravi luksuzni komadi koji se čuvaju sa velikom pažnju. Upravo takve su Parker olovke.

Parker olovke su sinonim za kvalitet koji traje

Verovali ili ne, prepoznatljivog dizajna, tehnološki inovativne i savršeno stilizovane, Parker olovke postoje više od jednog veka.

Krajem 19. veka javila se potreba za povećanom proizvodnjom pribora za pisanje, pa je George Safford Parker 1888. godine osnovao kompaniju sa svojim imenom. Već 1894. dobio je patent za prvo naliv pero pod nazivom “Lucky Curve”. Pet godina kasnije stvorena je revolucionarna Jointless olovka, a 1905. godine model sa poklopcem, koji je Parker olovke učinio elegantnim.

Čuveni brend je vrlo brzo osvojio svet. Tako da je 1918. godine Parker zabeležio prodaju od preko million dolara, što je predstavljalo najveću zaradu jedne kompanije u to doba.

Međutim, stručni tim se na ovom uspehu nije zaustavio. Intezivno radeći na usavršavanju u narednim decenijama nastale su ne samo nove serije olovaka, već i nove vrste mastila za brzo sušenje. Na taj način je eliminisano razmazivanje otiska prilikom pisanja.

Istovremeno, Parker olovke su dobile svoj zaštitni znak. Poznatu strelicu dizajnirao je Joseph Platt, na osnovu velike strasti vlasnika kompanije prema vazduhoplovstvu.

Najjelegantnije Parker olovke

Ikona stila, kako mnogi nazivaju Duofold olovku predstavljena je 1921. godine. Vrlo brzo je dobila popularno ime “Big Red” po svojoj novoj jarko narandžastoj boji i 25-godišnjoj garanciji.

Olovka Duofold dostupna je u nekoliko boja. A za 125. rođendan kompanije Parker lansirana je kolekcija u crvenoj, beloj i plavoj boji. I danas je ovaj model veoma tražen, bez obzira što se cene kreću od 300 do 360 dolara.

Najpopularnija Parker olovka nastala je 1954. godine. U pitanju je čuveni Jotter model sa ugraviranim slovom “P”. Već u prvoj godini prodato je 3,5 miliona primeraka. U današnje vreme spada u povoljan kancelarijski pribor, sa cenom oko 10 dolara.

  1. godine pojavila se prva verzija Sonnet olovke za crtanje. Kombinacijom preciznog inženjeringa i savremene tehnologije razvijena je pouzdana olovka za fine linije. Dostupna je u crnoj, metalnoj i ružičastoj nijansi po ceni od 95 do 390 dolara.

Parker olovke - 2Olovke modernog doba

Vector Parker olovke donele su 2004. godine bezvremenski stil po pristupačnoj ceni. Moderan dizajn dodatno je ukrašen nerđajućim čelikom i hromom. Dok izbalansirana forma ne samo da je sofisticirana, već i veoma je funkcionalna, pružajući potrebnu lakoću pri pisanju, pa se preporučuje osobama koje pišu više sati u toku radnog dana.

Inovacije su nastavljene 2011. godine sa Ingenuity modelom. Izrađena je naprednom tehnologijom koja je spojila klasični izgled naliv pera, precizno pisanje roler pena i jednostavnu upotrebu, bez mrlja hemijske olovke. Zahvaljujući fleksibilnom kretanju ova olovka se prilagođava korisnikovom stilu pisanja.

Na osnovu iste tehnologije proizvedena je i Urban olovka. Odlikuje se dinamičnim zakrivljenim dizajnom koji omogućava laganu upotrebu i ljudima koji pišu levom rukom.

Veliki izbor različitih modela Parker olovaka možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Posetite nas ili željenu olovku potražite na sajtu mojakancelarija.com.

0 Komentari

Ostavite odgovor