Ostale vesti

Prečišćivači vazduha

prečišćivači vazduha moja kancelarija Kairos Birooprema 1

Prečišćivači vazduha postali su nezamenjivi uređaji u našim životima.

Svaka osoba, u proseku, provede dve trećine dana u zatvorenoj prostoriji. Bez obzira da li je u pitanju kancelarija ili sopstveni dom vazduh u njima ne samo da je ustajao, već i veoma zagađen. Istraživanja su pokazala da on može biti i do 4 puta zagađeniji od vazduha iz spoljašnje sredine. Čak i ako vršimo provetravanje svakog dana i koristimo biljke koje su prirodni prečišćivači, štetne materije se i dalje zadržavaju u prostoriji.

Ovaj problem je naročito izražen u zimskom periodu, jer TA peći, radijatori i šporeti na drva dodatno isušuju vazduh.

Mada situacija nije ništa povoljnija ni leti kada klima uređaji rade tokom čitavog dana, a ponekad i noću. Tako da su u vazduhu i tada prisutni prašina, bakterije, virusi, polen… Što za posledicu može imati brojne zdravstvene problema.

Zbog toga vam kompanija Kairos Birooprema ukazuju na značaj koji imaju prečišćivači vazduha.

Kada su nastali prečišćivači vazduha?

Koliko je važan čist vazduh prvi je u 15. veku uvideo Leonardo da Vinči. Te je predlagao da tkanine umočene u vodu koriste mornari kao zaštitu od toksičnih materija.

prečišćivači vazduha moja kancelarija Kairos Birooprema 2

Ipak, pravi prečišćivači vazduha nastali su mnogo vekova kasnije. Naime, 40-ih godina američka vojska je razvila prve “kolektivne zaštitne filtere”, tj. HEPA filtere. Oni su bili namenjeni za zaštitu vojnika od radioaktivnih hemijskih agenasa.

Po završetku Drugog svetskog rata ovi filetri su dobili komercijalnu upotrebu. Da bi se vrlo brzo na tržište pojavili novi “apsolutni filteri” koji su bili otporni na vatru.

Moderne prečišćivače vazduha, kakve danas koristimo, konstruisali su nemački mašinski inženjeri Klaus i Manfred Hammes 1963. godine. Prvobitno su se koristili za otklanjanje prašine na zidovima peći. Kada je otkriveno da umanjuju simptome astme i alergija pojavili su se kao samostalni kućni aparati.

Da li su ovi prečišćivači, zaista, toliko efikasni?

Verovali ili ne, prečišćivači vazduha imaju moć da otklone čak 99,97 odsto zagađivača veličine do 0,3 mikrona. S obzirom da je reč o mikroskopskim česticama nismo ni svesni da se one nalaze u našem domu ili kancelariji.

Na taj način sprečavaju pojavu kijavice, prehlade, gripa. Zatim, iritacija oka, nosa, pa i glavobolje. Njihovom upotrebom smanjuje se rizik od razvoja astme i alergija. Dok se ublažavaju tegobe hroničnih bolesti – sinusitisa, bronhitisa, pneumonije… Pa slobodno možemo da kažemo da prečišćivači vazduha čuvaju vaš imunitet.

 

Takođe, uspešno otklanjaju loše mirise kao što su dim cigareta, mirisi kućnih ljubimaca ili oni koji dolaze iz kuhinja.

Koji su najbolji prečišćivači vazduha?

AeraMax Professional prečišćivači vazduha donose izuzetan komfor uz visoku energetsku efikasnost

Osim HEPA filtera koji otklanjaju plesni, polen, grinje, mikrobe i alergene, sadrže i aktivni Carbon filter. On rešava problem neprijatnih mirisa i hemijskih isparenja, zadržavajući velike čestice iz vazduha.

Dok PlasmaTRUE tehnologija stvara jonizirajuće polje za sigurno uklanjanje neprečišćenog vazduha. Specijalni proces prečišćavanja dolazi u vidu AeraSafe antibakterijskog tretmana koji pruža dodatnu zaštitu. Time se sprečava razvijanje bakterija, a smanjuje prisutnost korona virusa u vazduhu. Što je naučno potvrđeno za SARS grupu.

Zahvaljujući navedenim performansama AeraMax Professional prečišćivači vazduha su široko rasprostranjeni kancelarijski pribor. Posebno se preporučuju za laboratorije i medicinske i stomatološke ordinacije, ali i za sve druge poslovne i privatne objekte.

AeraMax Professional prečišćivače vazduha možete pronaći i kod nas, u ponudi kompanije Kairos Birooprema. Ovde vas čekaju i zaštitne maske, sredstva za suvo pranje ruku i dezinfekciju, kao i kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Slični blogovi

Ostavite odgovor