Ostale vesti, Vesti

Pročišćivači vazduha – Zašto su neophodni svakom domaćinstvu i kancelariji?

Pročišćivači vazduha

Pročišćivači vazduha uređaji su koji su neophodni svakom domaćinstvu ili radnom prostoru, kako bi bilo potpuno bezbedno i zaštićeno od raznih alergena.

Možda ne možete uticati u velikoj meri na kvalitet vazduha koji udišete napolju, na otvorenom prostoru, ali vazduh u svojoj kući itekako možete pročistiti.

Pročišćivači vazduha – Zašto bi ih trebalo kupiti?

Alergeni i nevidljive čestice koje se nalaze u vazduhu koji udišemo u zatvorenom prostoru mogu u velikoj meri ugroziti naše zdravlje i zdravlje naših najbližih ljudi.

Pročišćivači vazduha su savremeni uređaji koji, ukoliko ih pravilno koristite i održavate, mogu ukloniti čestice koje zagađuju vazduh u prostoriji i time povoljno uticati na vaše zdravstveno stanje.

Zato, kupovina pročišćivača vazduha zapravo predstavlja ulaganje u dugoročnu bezbednost i zdravlje vaših ukućana.

Trebalo bi da znate da uloga ove vrste kućnih uređaja nije samo da prečiste vazduh od raznih, loših čestica. Većina pročišćivača vazduha ima i ulogu ovlaživanja ili odvlaživanja vazduha. U zavisnosti od toga da li je vazduh u prostoriji suv ili previše vlažan, možete koristiti različite funkcije. To je samo još jedan razlog više da nabavite pročišćivač vazduha. Rešićete se vlage i buđi zauvek.

Ukoliko je u vašim prostorijama dozvoljeno pušenje cigareta, onda ste sasvim sigurno svesni toga da je rešiti se neprijatnog mirisa duvanskog dima praktično nemoguće bez pročišćivača vazduha. Ovaj uređaj uspešno rešava i ovaj problem.

U vremenu kada je pandemija koronavirusa na svom vrhuncu, pročišćivač će eliminisati 99,9% svih čestica virusa koji se mogu pronaći u vašem okruženju. Na taj način, štitite sebe od mogućeg zaražavanja virusima i njihovih posledica.

Kako funkcionišu pročišćivači vazduha?

Pročiščivači vazduha rade po principima ventilatora i filtera.

Filteri koji se nalaze unutar ovih uređaja čiste vazduh od neprijatnih mirisa duvanskog dima ili kuvanja, apsorbuju čestice koje zagađuju vazduh i alergene.

Najsavremeniji i najbolji pročišćivači vazduha jesu oni koji u sebi sadrže HEPA filter. Napravljen je od staklenih vlakana i zadržava gotovo sve zagađujuće čestice u sebi. Ovaj filter je izuzetno popularan u proizvodnji pročišćivača jer zadržava i najmanje čestice, ne stvarajući pritom nikakve nusproizvode.

Ukoliko želite da kupite ovaj uređaj, važno je da znate osnovne funkcije koje većina pročišćivača poseduje.

Pre svega, ovaj kućni aparat uglavnom ima različite nivoe rada. Ova pogodnost čini ih veoma ekonomičnim uređajima.

Takođe, većina savremenih pročišćivača vazduha sadrži tajmer uz pomoć kojeg možete podesiti koliko vremena želite da on radi. Na taj način, takođe štedite električnu energiju i novac.

Pročišćivači vazduha

Pročišćivači koriste i posebnu vrstu senzora i led ekrana koji pokazuju koliko je vazduh u prostoriji zapravo čist. U zavisnosti od toga koliko je vazduh zagađen uređaj će podesiti i brzinu okretanja ventilatora.

Kome je najpotrebniji pročišćivač vazduha?

Ukoliko patite od određene bolesti disajnih puteva, kao što su astma ili bronhitis ili ste samo skloniji alergijama, pročišćivači vazduha idealni su za vas.

Kao što smo ranije naglasili, oni će očistiti vazduh od raznih alergena, kao što su grinje, bakterije, virusi, duvanski dim, mikrobi… Kupovinom pročišćivača vaše tegobe biće značajno umanjene i samim tim ćete se osećati mnogo bolje. Kada već ne možete promeniti kvalitet spoljašnjeg vazduha, možete sebi priuštiti svež vazduh unutra!

Takođe, pročišćivač vazduha odličan je dodatak kancelariji u kojoj cirkuliše veći broj ljudi. Što je veći broj ljudi u jednoj prostoriji, kao što je redakcija naprimer, to su veće šanse da će vazduh u njoj biti zagađen. Zaštitite svoje zaposlene kupovinom pročišćivača vazduha od proverenog dobavljača kao što je Kairos Birooprema. U vreme pandemije koronavirusa, zdravlje je prioritet! Osim što ćete biti potpuno bezbedni, pročišćivači vazduha izgledaju moderno, a svaki radni prostor izgledaće uređenije.

Na sajtu Kairos Biroopreme možete pronaći najsavremenije i najkvalitetnije pročišćivače vazduha, koji koriste najbolje HEPA filtere. Pronađite onaj koji najviše odgovara vašim potrebama i udišite svež i čist vazduh svakoga dana!

Ostavite odgovor