Ostale vesti, Vesti

Uređenje poslovnog prostora – Kairos kao dobar saveznik!

Uređenje poslovnog prostora

Uređenje poslovnog prostora je ključ dobrog poslovanja.

Prilikom osnivanja firme vlasnici vode računa o opremanju enterijera. Počev od izbora boja, preko kancelarijskog nameštaja, pa do obaveznog pribora i uređaja – svaki detalj je važan za obavljanje radnih zadataka.

Međutim, uređenje poslovnog prostora ne odnosi se samo na trajna dobra. Tokom rada koristite i olovke, papire, spajalice i mnoge druge sitnice, što znači da i najtraženiji potrošni kancelarijski materijal utiče na normalno funkcionisanje. Samim tim i na produktivnost radnika i ispunjenje postavljenih ciljeva.

Imajući ovo u vidu Kairos Birooprema vam skreće pažnju koji je kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji kako biste je organizovali na najbolji mogući način.

Zašto je važno pravilno uređenje poslovnog prostora?

Uređenje kancelarije danas nije samo puko nabacivanje mnoštva stolova, stolica i ormana u radni prostor.

Nemojte da zaboravite da je radno mesto mnogo više od usputne stanice u toku dana. Posebno u modernom dobu, kada zaposleni provode više od 40 sati nedeljno u njemu, pa prvi korak pri opremanju jeste da im obezbedite da se osećaju udobno i prijatno kao u svojoj kući.

Pružajući im potpuni komfor u svakom trenutku izbeći ćete premor i velike pauze u radu. Sve se to negativno odražava na učinak firme. Ujedno, vaši zaposleni biće motivisaniji za rad.

S obzirom da je dugotrajno sedenje za radnim stolom glavni problem koji dovodi do umora, da biste ga otklonili nabavite odmarač nogu. Dizajniran je tako da smanjuje pritisak na kičmu, pa ne postoji rizik od pojave bolova, grčeva i loše cirkulacije usled višečasovnog sedenja.

Isti efekat pruža odmarač ručnog zgloba. Zahvaljujući njegovoj primeni radnici koji veći deo radnog dana provode za kompjuterom ne moraju da brinu da li će nepravilan položaj ruku dok koriste miš ostaviti posledice po zdravlje.

Uređenje poslovnog prostora doprinosi imidžu kompanije

Baš kao što je dom odraz vaših osobina i navika, tako kancelarija oslikava nivo profesionalizma, što posebno dolazi do izražaja pri prvom utisku.

Neretko, slika koju prvo vidimo je presudna za donošenje odluke o saradnji. Zato stručnjaci savetuju da poslovni prostor održavate sređenim. Naročito je važno da radni sto bude uredan, jer on zauzima centralno mesto u kancelariji. Te nije poželjno da bude pretrpan gomilom izgužvanih papira, olovaka koje odavno ne rade i drugog stonog pribora koji ne koristite svakodnevno.

najvažniji stoni pribor Kairos Birooprema 2

Za dobru organizaciju radne površine dovoljan je žičani kancelarijski program. On obuhvata čaše za olovke i spajalice, pa ih više nećete tražiti ispod gomile papira na stolu. Zatim, tu su žičane police i vertikalni držači u koje možete da stavite dokumenta projekata koji su u realizaciji. Dok za arhiviranje ostalih iskoristite poslovne fascikle i registratore.

Uređenje poslovnog prostora podrazumeva i redovno čišćenje

Da bi kancelarija obezbeđivala prijatnu atmosferu za rad neophodno je redovno čišćenje. Iako svaka kompanija ima osoblje zaduženo za higijenu, manje poslove, poput brisanja prašine, možete i vi da obavite. Naročito je preporučljivo da to što češće radite sada, kada se borimo sa opakim korona virusom. Na taj imaćete ne samo čistu sredinu za rad, već ćete sačuvati svoje zdravlje.

Sav potreban kancelarijski materijal za uređenje poslovnog prostora možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

 

Ostavite odgovor