Ostale vesti, Vesti

Držači vizit kartica

Držači za vizit kartice

Držači vizit kartica neophodni su kancelarijski materijal za radni sto.

Iako je savremeno poslovanje u velikoj meri digatalizovano, postoji određeni kancelarijski pribor koji i dalje igra važnu ulogu. Pribor za pisanje, rokovnici, digitroni, samo su neki od vanvremenskih predmeta koje svakodnevno srećemo.

Međutim, šta je sa proizvodima koji se koriste za promociju? Naravno, i oni podležu modernim trendovima, ali i među njima vladaju klasični načini oglašavanja. Upravo takve su vizit kartice.

Verovali ili ne, ovi mali „podsetnici“ sa imenom, kontakt podacima i logotipom predstavljaju svojevrsni potpis stila, elegancije i profesionalnosti. Što znači da indirektno utiču na formiranje imidža. Samim tim i držači za njih doprinose uspehu kompanije.

Kada su nastali držači vizit kartica?

Prve vizit karte pojavile su se u Francuskoj u 17. veku. Prvobitno, su povezivane sa pravilima bontona, pa su korišćene pod imenom „carte de visite“ ili „visiteur“ kao oblik poziva ili najava posete. Naime, među aristokratama postojao je običaj da se ukrašene kartice sa imenom donose na adresu gosta čija se poseta očekuje. Ukoliko bi poziv bio prihvaćen gost je po slugi slao svoju karticu kao potvrdu dolaska. U protivnom, smatrano je da osoba neće doći.

Vrlo brzo ove kartice su se iz Evrope proširile na američki kontinent, da bi u 19. veku dobile dodatnu formu. Odnosno, uz ime nosioca dodavan je porodični grb ili klub džentlmena, ako je njihov vlasnik bio muškarac.

Uporedo sa njihovim razvojem, pojavili su i držači vizit kartica, tj. luksuzne drvene kutije sa reljefnim natpisima. Kada su vizit kartice prešle u poslovni svet, držači su počeli da se izrađuju od različitih materijala i u različitm oblicima.

Da li su držači vizit kartica, zaista, obavezni kancelarijski pribor?

Ako niste sigurni da su vam potrebne vizit karte i držači za njih, imajte u vidu da se godišnje razmeni više od 10 milijardi vizit karti. Što je jasna potvrda da su one najbolja vrste komunikacije među poslovnim ljudima.

Ipak, nije dovoljno samo posedovati karticu sa svojim podacima, već trebate da vodite računa o njenom izgledu. Očuvana vizit kartica govori da vam je stalo do reputacije vašeg preduzeća, dok izgužvana kartica sa presavijenim ivicama, ma koliko bila atraktivnog dizajna, pokazatelj je vašeg nemarnog odnosa prema poslu, što za posledicu može imati odustajanje saradnje klijenata. Da biste izbegli poslovni neuspeh stručnjaci savetuju da koristite držače za vizit kartice.

Ne samo da čuvaju vizit kartice, već ovaj kancelarijski materijal omogućava da logo vaše kompanije bude uočljiv u svakom trenutku. Naročito ako ih držite na radnom stolu ili na info pultu. Na taj način kontakt podaci su lako dostupni svim budućim klijentima.

Držači vizit kartica omogućavaju vam bolju preglednost

Vizit kartice se razmenjuju najčešće na poslovnim događajima – počev od seminara i konferencija, preko sastanaka, pa do korporativnih proslava.

Verovatno i vi u svom novčniku imate bar nekoliko vizit karti koje ste dobili. Dodavanjem novih postoji opasnost da se pocepaju. Umesto da nepotrebno opterećujete novčanik ili ih držite razbacane po radnom stolu iskoristite prednosti držača. Ujedno, imaćete bolju preglednost, pa nećete gubiti vreme tražeći potrebni kontakt.

Žičane držače vizit kartica vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatom asortimanu kompanije Kairos Birooprema.

 

Ostavite odgovor