Ostale vesti

Rokovnici – Obavezan kancelarijski materijal

Rokovnici

Rokovnici su kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Poslovni uspeh u velikoj meri zavisi od organizacije. Svakako, dobro uređena kancelarija i obavezan kancelarijski pribor imaju ključnu ulogu u tome. Ne čudi što je svakom zaposlenom najvažnije donošenje odluke kako da organizuje radni prostor. Pri čemu većina zaboravlja da i sam način na koji organizuje svoj dan utiče na efikasnost.

Upravo vam rokovnici mogu pomoći u ovom organizacionom koraku. Oni predstavljaju neprocenjiv resurs za upravljanje vašom produktivnošću i profesionalnim razvojem.

Kada su nastali?

Iako su mnogi mišljenja da je sveska prva otkrivena, nastala je gotovo u isto vreme kada i rokovnik.

Naziv potiče od staroslovenske reči koja u prevodu znači „datum“. Time je jasno ukazana njegova glavna namena, a to je planiranje dnevnih aktivnosti i zadataka.

Prva verzija pojavila se pre 2 veka u Sjedinjenim Američkim Državama. Koristio ju je i sam američki predsednik George Washington. U svoj rokovnik on je beležio mesta na kojima je boravio i imena ljudi sa kojima se sastajao.

Industrijska revolucija uslovila je razvoj poslovanja. Kako se javila potreba za boljom organizacijom, upotreba rokovnika, uz najbitnije poslovne knjige, je komercijalizovana. To je rezultiralo pojavom modela različitih formata.

Rokovnici

Moderno doba donelo je visok stepen digitalizacije. U opticaju su brojni programi i aplikacije koji omogućavaju da beleške vodimo na kompjuterima, tabletima i mobilnim telefonima. Ipak, upotreba klasičnih rokovnika nije nestala, jer reč napisana na papiru i dalje je nezamenljiva. Samim tim, oni su ostali standard u kancelarijskom materijalu. Obično dolaze sa tvrdim koricama, koje su napravljanje od kože ili nekog drugog kvalitetnog materijala. Što ih čini veoma izdržljivim. Često ih srećemo i kao kancelarijski materijal za sastanke i seminare.

Koje su prednosti upotrebe rokovnika otkriva vam Kairos Birooprema.

Rokovnici su inspiracija za sjajne ideje

Sigurno vam se makar jednom u životu desilo da vam je na pamet došla odlična poslovna ideja, ali niste imali gde da je zabeležite. Zato je važno da uvek sa sobom nosite rokovnik. Zapisivanje misli, planova i ideja na ovaj način, možda, će vam se čini zastarelim. Međutim, nemojte da zaboravite da se mobilni telefoni i kompjuteri kvare, pa svi podaci na njima vrlo lako mogu da nestanu. Tako da su rokovnici najsigurnije mesto za čuvanje važnih informacija.

Takođe, oni predstavljaju odlično pomoćno sredstvo za pripemu sastanaka i prezentacija. Čak i kada niste dobro pripremljeni za izlaganje, rokovnici su pravi mali pomoćnici koji će vas spasiti neuspeha.

Rokovnici služe da minimiziramo greške

Stalno kašnjenje sa rokovima neretko je posledica grešaka u planiranju koje nismo ni svesni. Ova nepovoljna situacija se može izbeći upotrebom rokovnika. Kako nam daju uvid u dnevni raspored imamo jasnu sliku gde nam je vreme prošlo i gde su nastali zastoji. Sledeći put nećemo da ponovimo istu grešku.

Rokovnici

Osim loših strana poslovanja, rokovnici nam pomažu i u praćenju napretka, kao i brzine postizanja postavljenih ciljeva.

Veliki izbor rokovnika vrhunskog kvaliteta pronaćićete u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Čitav asortiman pogledajte na sajtu mojakancelarija.com, gde možete da obavite i kupovinu potrebnog kancelarijskog materijala.

Slični blogovi

Ostavite odgovor