Ostale vesti

Filter za privatnost – Privascreen

Filter za privatnost - Privascreen 

Filter za privatnost – Privascreen  postao je obavezni kancelarijski pribor.

Moderno poslovanje se najvećim delom zasniva na upotrebi računara. Oni omogućavaju arhiviranje dokumentacije velikog formata, bržu obradu informacija, lakše upravljanje raznim bazama podataka. Takođe, računari su naše pomoćno sredstvo za internet preko koga obavljamo komunikaciju sa klijentima, ali vršimo i istraživanja i prikupljenje podataka.

Međutim, veliki razvoj tehnike i tehnologije doneo je i svoju negativnu stranu. U savremenom dobu krađa podataka nije retkost. Kriptovana USB flash memorija, antivirusni softver i jaka lozinka za logovanje daju sigurnost, ali ne mogu da vam garantuju da neko neće pogledati u vaš monitor dok radite. Dovoljno je da u prolazu kolega ili saradnik baci pogled preko vašeg ramena, te da ima uvid u vaš posao. Ako je dovoljno brz može da napravi i fotografiju onoga na čemu radite.

Ova vrsta krađe podataka naziva se vizuelno hakovanje i predstavlja ozbiljnu bezbednosnu pretnju, koju kompanije ne smeju da ignorišu. Srećom, postoji jednostavno rešenje za problem. U pitanju je filter za privatnost.

Šta je filter za privatnost?

Filter za privatnost razvijen je 90-ih godina od strane 3M kompanije iz Minesote. Početkom 21. veka tehnika proizvodnje je poboljšana. Tako da se danas izrađuje od tankih listova plastične folije, debljine do 2 mm. Zahvaljujući posebnoj mikro-tehnologiji omogućeno je blokiranja ekrana računara od radoznalih pogleda već pod uglom od 30 stepeni. Te umesto podataka oni vide samo crni pravougaonik.

Filter za privatnost

Ovi ravni, tanki paneli se isporučuju u dva osnovna dizajna: sa ramom i bez. Dizajnirani su tako da odgovaraju kako LCD ekranu, tako i monitoru sa katodnom cevi i laptopu. Dostupni su u standardnim veličinama od 12, 13, 14, 15.6, 17 i 19 inča. Pa ćete lako pronaći onaj koji vama odgovara.

Od 2010. godine postoje i filteri za pametne telefone, uključujući i Blackberry modele.

Kako se postavlja filter za privatnost – Privascreen ?

Filter za privatnost je jednostavan za rukovanje. Dovoljno je da na okvir svog ekrana zalepite lagane držače koji dolaze zajedno sa izabranim filterom. A zatim na njih postavite filter.

Ukoliko, pak, želite da otklonite privatnost, filter možete jednim pokretnom izvući iz držača.

Održavanje, kao i postavljanje, je veoma lako. Potrebna vam je samo maramica za monitor ili čista suva krpa da biste ga očistili.

Koje su prednosti upotrebe filtera za privatnost?

Osim privatnosti, ovaj kancelarijski materijal svojim korisnicima pruža brojne prednosti. Pre svega, štiti monitor od oštećenja, poput ogrebotina, otisaka prstiju i mrlja.

Nereflektujući materijal od kog je izrađen sprečava sunčevu svetlost da stvori efekat “zaslepljivanja”. Na taj način obezbeđuje komfornost pri radu bilo gde da se nalazite, čak i van kancelarije. Samim tim, filter za privatnost ima blagotvorno dejstvo na vaše zdravlje, jer njime odmarate oči. Pa je preporučljiv za osobe koje imaju problema sa staračkom delekovidošću i čestim glavoboljama, kao i zaposlenima koji veći deo svog dana provedu za računarom.

Privascreen 

Imajući u vidu navedene prednosti ne čudi što su filteri za privatnost postali kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji, naročito u osiguranju, bankarstvu, ljudskim resursima i medicinskim istraživanjima.

S obzirom da mališani svoje slobodno vreme provode najčešće za kompjuterima, filteri su pogodni i za njihove oči. Te su svoju primenu našli i u kućnim uslovima.

Zaštitite svoje podatke i oči, nabavite filter za privatnost kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor