Ostale vesti

Osveživač vazduha za kancelarije

Osveživač vazduha za kancelarije spadaja u kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Istraživanje Agencije za zaštitu okoline pokazalo je da čovek u toku dana čak 87 odsto vremena provodi u zatvorenom prostoru. Od toga više od trećine na poslu.

Zvuči neverovatno, ali kancelarija je ispunjena vazduhom koji je od 25 do 100 puta zagađeniji od vazduha iz spoljašnje sredine. Taloženju štetnih materija doprinose kompjuteri, fax mašine, štampači i drugi električni uređaji. Zatim, duvanski dim, prašina, pa i sam građevinski materijal.

Pojava “ustajalog” vazduha naročito je izražena u zimskim mesecima. Ne samo da se u tom periodu, zbog hladnoće, ređe otvaraju prozori, već grejanje dovodi do isušivanja vazduha. Samim tim i do dodatnog neprijatnog mirisa.

Za prijatniji miris na radnom mestu pomažu nam mnogobrojni osveživači vazduha.

Osveživač vazduha za kancelarije postoji od davnina

Još su u antičko doba korišćeni prijatni mirisi za maskiranje neprijatnog vazduha u prostorijama.

Međutim, prvi osveživači vazduha nastali su tek u 20. veku. Naime, 1948. godine za potrebe vojske razvijena je prva verzija osveživača. Predstavljao je modifikovanu verziju insekticida u vidu spreja pod pritiskom hlorofluorougljovodonika (CFC).

 

Osvezivanc vazduha

S obzirom da su nakon raspršivanja u vazduhu ostajale fine, maglovite čestice, sprej je iz vojske našao novu primenu. Odnosno, na osnovu njegovog dizajna deceniju kasnije naučnici su razvili moderne osveživače. Tako su sredinom 50-ih godina mnoge kompanije počela sa proizvodnjom sprejeva za neutralisanje neprijatnih mirisa koji su bili bazirani na raznim jedinjenjima, uključujući i aldehide, pretpolimere i estre.

80-ih godina otkriveno je negativno dejstvo hlorofluorougljovodonika na ozonski omotač. Pa su u skladu sa očuvanjem životne sredine stvoreni novi, ekološki prihvatljiviji osveživači vazduha.

Zašto su važni osveživači vazduha?

U poslovnom svetu prvi utisak je jako važan. Već sa vrata klijent može uočiti koliko je čista i uredna vaša kancelarija. Te na osnovu nje doneti i mišljenje o vašem profesionalizmu. Upravo zato u sredstva za čišćenje kancelarije morate ubrojiti i osveživače.

Osveživači vazduha imaju pozitivno dejstvo i na produktivnost zaposlenih. Svež, prijatan vazduh deluje na mozak, podstičući dobro raspoloženje i motivisanost na obavljanje zadataka. Takođe, ne treba zaboraviti ni njegov uticaj na zdravlje.

Kao prednosti za ovaj kancelarijski materijal mnogi navode laku upotrebu, fleksibilnost, ali i atraktivni dizajn pojedinih modela koji se lako uklapaju u enterijer. Pa ih srećemo gotovo u svakoj oblasti – počev od raznih preduzeća, preko škola, pa do kafića, prodavnica i restorana. Dok veliki izbor mirisa garantuje da ćete sigurno pronaći onaj koji vama najviše odgovara.

Osveživači vazduha su kreirani tako da je obezbeđena i sigurnost dece. Te ih bez brige možete koristiti u sopstvenom domu.

Osveživači vazduha dolaze u različitim vrstama

 

Osveživač vazduha

Najrasprostranjeniji su, svakako, osveživači vazduha u spreju. Osim klasičnih modela, postoje vrste kod kojih sprej, zapravo, predstavlja punjenje. A sam osveživač ima elegantnu formu sa mogućnošću podešavanja tajmera za prskanje na tačno određeno vreme.

Razni gelovi, kao i mirišljave sveće su posebna sredstva za suzbijanje neprijatnih mirisa. Dok najmoderniju verziju čine električni osveživači vazduha.

Kompanija Kairos Birooprema u bogatoj ponudi kancelarijskog materijala ima i različite vrste osveživača vazduha. Čitav asortiman potražite na sajtu mojakancelarija.com.

Slični blogovi

Ostavite odgovor