Ostale vesti

Magnetne table – neophodne svakoj kancelariji

magnetne table

Magnetne table postale su popularne sredinom 90-ih godina i postepeno su zamenile klasične školske table.

One imaju široku upotrebu ne samo u učionicama, već i u poslovnom okruženju – u kancelarijama, salama za prezentaciju, prostorijama za sastanke isl.

Nastanak i razvoj magnetne table

Prema jednom izveštaju, magnetne table je izmislio Martin Heit.

Ovaj fotograf i ratni veteran slučajno je markerom obeležio fotografski negativ pa kada je pokušao da ga obriše, shvatio je da se mastilo vrlo lako uklanja. Tada je došao na ideju da kreira belu tablu od materijala sličnog onom koji se koristi za negativ.

Međutim, njegov prototip je uništen vatrom samo noć uoči sajma na kome je trebao da predstavi svoj izum. Umesto da napravi novi, Heit je patent prodao kompaniji Dri Mark.

Prema drugim podacima bele magnetne table je stvorio 60-ih godina Albert Stallion dok je radio u Alliance. Kompanija je proizvodila emajlirani čelik za arhitektonsku oblogu, ali on je istakao da bi se to moglo koristiti kao površina pisanja. Na osnovu ovog otkrića Stallion je formirao sopstvenu proizvodnu firmu MagiBoards.

Iako su postojale još od druge polovine 20. veka, magnetne table su dobile širu upotrebu tek 40 godina kasnije. Razlog leži u markerima jer su prvobitni ostavljali trag čak i nakon brisanja krpom.

Markeri za suvo brisanje, kakvi se danas koriste za pisanje, nastali su 1975. godine.

Prednosti korišćenja magnetne table

Magnetne table su prvo našle primenu u učionicama.

Prašina od školske krede izazivač je alergija i kvarova na računarima pa su mnoge škole i fakulteti vrlo brzo svoje klasične table zamenili savremenim, magnetnim.

One su odličan dodatak u poslu, jer na jednostavan i atraktivan način olakšavaju komunikaciju među zaposlenima kao i promovisanje informacija, a prednosti njihove upotrebe su brojne.

Bela tabla 120 x 180 cm je idealna za poslovne prezentacije.

Magnetne table su jednostavne za korišćenje – Jedna od dobrih stvari vezanih za ove table jeste što ih vrlo lako može svako koristiti, jer ne zahtevaju posebne veštine. Dovoljno je samo da obrišete mastilo i tabla je spremna ponovo za upotrebu.

Magnetne table ne prave lom i prljavštinu

Za razliku od običnih tabli na kojima se piše kredom, upotreba magnetne table ne ostavlja bele tragove od prašine po prostoriji niti na vašim rukama. Ako se ima u vidu i zdravstveni aspekt onda je njihova šira primena potpuno opravdana.

Bela tabla okretna magnetna 100×150 savršena je, jer se može rotirati i na taj način zabeležiti više podataka bez stalnog brisanja i dopisivanja.

Magnetne table su ekonomične – Njihova cena nije visoka, te spadaju u ekonomični kancelarijski materijal, jer se mogu koristiti dugo godina. Takođe, markeri i brisači za njih su veoma povoljni.

Magnetne table motivišu zaposlene

Zbog gužve na poslu može se desiti da zaposleni ne vidi na vreme mail sa važnim infomacijama. Ali, ako se ta objava postavi na tablu, ona će odmah privući pažnju. Na taj način, niko neće propustiti značajne informacije.

Za rangiranje podataka prema stepenu važnosti možete koristiti različite boje, što će omogućiti jasniji pregled zaposlenima.

magnetne table

Posebnu primenu u tom smislu je pronašla bela tabla nedeljni planer na kojoj možete zabeležiti sve poslovne obaveze i sastanke za određeni period.

Magnetne table lako šire poruke unutar kancelarije, podstiču različite zadatke, čine sugestije i ideje vidljivim i podsećaju zaposlene da svakog dana proveravaju važne rokove koji se moraju ispoštovati. Takođe, one mogu da služe i kao sredstvo za povratne informacije dobijene od klijenata.

Kairos Birooprema u svojoj ponudi ima veliki izbor magnetnih tabli različitih dimenzija i potrebnih dodataka za njihovu upotrebu.

Slični blogovi

Ostavite odgovor