Ostale vesti

Potrošni kancelarijski materijal

kancelarijski materijal

Potrošni kancelarijski materijal je neophodan svakom preduzeću.

Postoje desetine, ako ne i stotine oblasti za uspešno poslovanje. Neke od njih su očigledne, kao što su stručni kadar, marketing i resursi. Drugi su neuobičajeni “heroji” efikasnosti, a u tu grupu spada potrošni kancelarijski materijal.

Šta je potrošni kancelarijski materijal?

Potrošni kancelarijski materijal, poznat i kao potrošna roba, prema Webster rečniku iz 1913. godine je materijal koji se troši i može se nakon upotrebe uništiti ili baciti. Naime, to su proizvodi koje potrošači “iskorišćavaju” ili odbace.

Kancelarijski pribor čine papiri, olovke, koverte, selotejp, spajalice, toneri ili kertridži za štampanje itd. Njihov vek trajanja je kraći, za razliku od kapitalnih dobara u kancelariji, kao što su računari, telefoni, štampači i druge poslovne mašine i kancelarijski nameštaj koji čine trajniju investiciju.

Potrošni kancelarijski materijal ima veliki značaj za uspešno poslovanje

Bez obzira što se danas u savremenom svetu veći deo poslovanja odvija putem tehnologije, svaka kancelarija mora da ima potrošni kancelarijski materijal kako bi zaposleni mogli nesmetano da obavljaju radne zadatke.

Oni su više od sekundarnih potreba, jer imaju veliki uticaj na uspeh kompanije.

Potrošni kancelarijski materijal maksimizirana efikasnost

kancelarijski materijal

Efektivno upravljanje potrošnim materijalom dovodi do značajne razlike između lakog obavljanja operacija i neujednačenih, neefikasnih radnih tokova.

Prekidi u poslu zbog nabavke potrošnog kancelarijskog materijala ne samo da usporavaju zadatke, već loše utiču i na produktivnost zaposlenih. Umesto da se fokusiraju na ispunjenje rokova oni moraju da troše svoju energiju na traženje najboljeg snabdevača.

Potrošni kancelarijski materijal za sastanke smanjuje troškove preduzeća

Iako potrošni kancelarijski materijal nije skup, ipak zahteva stalni budžet. Ako se nabavka vrši hitno, bez detaljnije provere cena može dovesti do većih troškova, a u krajnjoj liniji i do gubitka zarade.

Zato je potrebno da se pronađe odgovarajući prodavac i da se uspostavi dobar odnos sa njim. Na taj način, ne samo da ćete dobiti najpovoljniju cenu po jedinici proizvoda, već ćete proaktivnim pristupom uvek imati odgovarajuće zalihe za obavljanje poslova bez ikakvih prekida.

Kancelarijski materijal gradi bolji imidž kompanije

kancelarijski materijal

Poslovni ljudi retko se odlučuju za saradnju sa kompanijom koja je neorganizovana i čiji zaposleni se uvek “bore” da pronađu ono što im treba. Oglasna tabla sa raspoređenim stikerima ili sređene fascikle sa arhiviranim dokumentima, dovoljan su potrošni kancelarijski materijal da bi prvi utisak o vama bio pozitivan.

Takođe, olovke, kao kancelarijski materijal, su broj jedan u građenju poslovnog imidža.

Elegantne skupocene hemijske olovke ili penkala ne samo da su lep aksesoar već daju i notu ozbiljnosti u poslovanju, dok plastični modeli jednostavnog dizajna sa odštampanim logoom vaše firme govore o svesti za marketing i ulaganje ne samo u reklamu, već, generalno gledano, u poslovanje.

Da biste uspešno planirali i upravljalji zalihama Kairos Birooprema u svojoj ponudi ima veliki izbor potrošnog materijala neophodnog svakoj kancelariji.

Slični blogovi

Ostavite odgovor