Ostale vesti

Maramice za čišćenje monitora

maramice za čišćenje monitora Kairos Birooprema 1

Maramice za čišćenje monitora čine kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Tehnologija je postala sastavni deo našeg života. Mobilni telefoni, tableti i kompjuteri danas su neprocenjivi alati svakog poslovanja. Pre svega, oni nam služe za arhiviranje dokumentacije, bržu obradu informacija, kao i lakše upravljanje bazama podataka. Zatim, predstavljaju značajno sredstvo komunikacije. Naime, preko interneta oni nas uvode u širi svet, omogućavajući nam istraživanje i prikupljenje svih potrebnih podataka.

Međutim, ekrani na ovim uređajima pravi su magnet za nečistoću. Prašina, tragovi prstiju prilikom koriščenja i druge prljavštine ne samo da otežavaju rad, već mogu da dovedu do zdravstvenih tegoba. Zato nije redak slučaj da se pojave alergije od štetnih materija ili, pak, glavobolje zbog stalnog naprezanja očiju usled prljavog ekrana.

Imajući ovo u vidu, Kairos Birooprema vam skreće pažnju na značaj koji imaju maramice za čišćenje monitora.

Da li su maramice za čišćenje monitora efikasne?

maramice za čišćenje monitora Kairos Birooprema 2

Odgovor je: “Da”. One, zaista, čiste vaš monitor.

Iako mnogi ljudi za čišćenje monitora koriste mikrofiber krpe, stručnjaci savetuju upotrebu isključivo maramica koje su za to namenjene. Jedino one imaju moć da samo jednim potezom otklone prljavštinu, masne otiske prstiju i sve druge “nepoznate” čestice sa ekrana. Razlog za to leži u njihovom dizajnu.

Naime, maramice dolaze navlažene specijalnim sredstvom za čišćenje koje je bez amonijaka. Tako da su dovoljno moćne da skinu svu nečistoću, ali i tako nežne da sigurno neće oštetiti kožu vaših ruku.

Takođe, maramice za čišćenje monitora su jednostavne za upotrebu. One ne zahtevaju nikakva dodatna sredstva. Sve što je potrebno da iz pakovanje izvučete jednu maramicu, prebrišete monitor i bacite je u kantu. Čak nakon upotrebe nema potrebe da perete ruke.

Maramice koje služe za čišćenje monitora imaju zaštitnu ulogu

Za razliku od mikrofiber ili bilo koje druge krpe, maramice za čišćenje čuvaju površinu vašeg monitora. Ma koliko krpa bila nežna stalna upotreba dovodi do nakupljanja prašine i prljavštine koji se zadržavaju u njenim vlaknima. Tako da postoji rizik od nastanka ogrebotina na monitoru.

Čak i kada krpu operete svakim novim korišćenjem ona postaje abrazivnija. Pa poput mikroskopskog brusnog papira deluje na površinu vašeg kompjutera. Dok maramice za monitor ne samo da nežno čiste, već sprečavaju stvaranje statičkog elektriciteta i smanjuju taloženje prašine.

Kako pravilno očistiti monitor?

maramice za čišćenje monitora Kairos Birooprema 3

Čišćenje kancelarije ne podrazumeva samo brisanje prašine sa kancelarijskog nameštaja i sređivanje fioka radnog stola. Svaki kancelarijski pribor, uključujući i monitor, mora biti pažljivo očišćen kako biste uvek imali zdravu sredinu za rad.

Najpre, isključite svoj računar iz struje. Potom i sam monitor kompjutera. Tek onda možete nežnim horizontalnim ili vertikalnim pokretima da prebrišete monitor. Pri tome izbegavajte kružne pokrete. Ostavite da se osuši i ponovo uživajte u svom kristalno čistom ekranu!

Raznovrsna sredstva za održavanje monitora možete pronaći u ponudi kompanije Kairos Birooprema. Porudžbinu možete vrlo lako obaviti i putem sajta mojakancelarija.com.

Ostavite odgovor