Ostale vesti

Podloga za miša

podloga-za-misa

Podloga za miša predstavlja kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Računari su odavno postali sastavni deo poslovanja. Uporedo sa njima razvijali su se i miševi, kao eksterne komponente koje su obavezne za rad na računaru. Međutim, nikako ne trebamo zaboraviti ni podlogu za miša.

Naime, ova mala površina omogućava da miš fino klizi. Indirektno olakšava i rad sa njim.

Kada je nastala podloga za miša?

Razvoj miša uslovio je i nastanak podloge. Prva podloga je ugledala svetlo dana u isto vreme kada i miš. Naime, Douglas Engelbart je 1968. godine predstavio prvi model miša, koji je bio napravljen od drveta sa točkićima i tri tastera. Da bi točkići mogli da se kreću Engelbart je koristio izum koji je kontruisao njegov kolega iz kompanije nameštaja „Herman Miller“, Jack Kelley.

U pitanju je bila kombinacija tastature i podloge. Odnosno, umetnutog dela na tastaturi koji je služio kao podloga. Godinu dana kasnije Kelley je izumeo podlogu kakvu danas poznajemo. Da bi ubrzo Bob McDermand u svojoj kompaniji „Mousetrak” pokrenuo njenu masovnu proizvodnju.

Podloga za miša

Ipak, podloga za miša doživela je komercijalnu upotrebu tek 2 decenije kasnije, kada je Apple izašao sa svojim računarskim mišem. Pa je „Mousetrak” potpisao ugovor za proizvodnju podloga sa Applovim logotipom. Zatim i sa kompanijama Disney, LucasFilms i Paramount.

Istovremeno, Armando Fernandez koji je radio u „Xerox”-u dizajnirao je svoju verziju podloge. Ona je bila izrađena od gume kako bi bilo sprečeno padanje sa stola. Problem ovog proizvoda bio je u ceni, koja je iznosila 300 dolara. Što je preko 1.000 dolara danas. Upravo zbog nepristupačnosti Fernandezova podloga za miša nije naišla na širu upotrebu.

Zašto je podloga za miša obavezni kancelarijski pribor otkriva vam Kairos Birooprema.

Koje su prednosti upotrebe podloge za miša?

Pre svega, podloga omogućava bolju kontrolu pokreta miša. Samim tim, postiže se brzina i veća preciznost tokom rada. Takođe, sa njom imate manje klizanje, jer je napravljena od materijala na koji miš savršeno prianja. Što za posledicu ima povećanje vaših performansi i efikasnosti u obavljanju svih radnih zadataka. Pa možemo slobodno da kažemo da je podloga za miša kancelarijski materijal koji povećava produktivnost.

Osim prednosti u radu, podloga štiti radni sto od ogrebotina i drugih oštećenja.

Kako očistiti podlogu za miša?

Podloga za miša se vremenom prlja. Istraživanja su pokazala da nakon 120 dana intenzivne upotrebe ona smanjuje preciznost položaja kursora za čak 26 odsto. Zato, je važno da je redovno čistite.

podloga-za-misa

Sve što vam je potrebno jeste jedan posuda u koju podloga može da stane i tečni sapun za ruke ili šampon za kosu. Koristite isključivo hladnu vodu u koju ćete potopiti podlogu. Da je ne biste oštetili povlačite nežne, lagane pokrete mekom četkom za čišćenje. Zatim isperite dobro podlogu i osušite je peškirom.

Nemojte odmah koristiti podlogu, već je ostavite jedan dan na svežem vazduhu kako bi nestao višak vlage iz nje.

Bogata ponuda kompanije Kairos Birooprema uključuje i različite vrste podloga za miševe. Ukoliko niste u mogućnosti lično da dođete iskoristite posebne povoljnost za klijente, a to je online prodaja kancelarijskog materijala.

Ostavite odgovor