Blog

Olovke za kancelariju – Kancelarijski pribor bez koga se ne može!

Olovke za kancelariju

Olovke za kancelariju su obavezni deo svakog poslovanja.

Ako ste vlasnik preduzeća, dobro znate da uspeh ne zavisi samo od dobre ideje i kvalitetne ponude usluga, već i od stručnjaka koje ste angažovali. Zapravo, ove tri komponente su garancija visokog pozicioniranja na konkurentnom tržištu.

I dok je plasiranje ponude zadatak marketing tima, na vama ostaje da motivišete svoje zaposlene na ostvarenje ciljeva. Dobri uslovi za rad, svakako, su najbolji podstrek. Međutim, i male stvari koje činite za radnike imaju uticaj na njihovu posvećenost poslu. Verovali ili ne, tu ulogu može imati kancelarijski materijal i pribor.

S obzirom da su olovke kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji Kairos Birooprema vam otkriva značaj koji imaju za vaše poslovanje.

Olovke za kancelariju doprinose ugledu kompanije

Zamislite da ste na poslovnom sastanku. Konsultujete se sa klijentom i važne detalje tokom dogovora zapisujete. Na kraju sastanka predate klijentu na uvid papir na kome ste naveli sve o čemu ste razgovarali, važne tačke i korisne informacije. Šta to vašem klijentu govori o vašoj kompaniji?

Olovke za kancelariju

Govori da ne pričate samo o poslu, već i da ste spremni da odmah krenete sa radom. Samim tim, vaši klijenti formiraju dobro mišljenje o vama i vašoj kompaniji. Zvuči neverovatno, ali za građenje dobrog imidža u ovom slučaju zaslužna je olovka. Njen dizajn privlači pažnju klijenta dok pišete, te je preporučljivo da vaš pisaći pribor bude kvalitetan.

Plastične olovke jednostavnog dizajna namenjene su za jednokratnu upotrebu. Kada se ispišu bacimo ih i zaboravimo da smo ih ikada imali. Sa druge strane, elegantne, skupocene hemijske olovke su sinonim za profesionalnost. One su verni pratilac poslovnih ljudi, koji ostaje u sećanju klijenata.

Olovke za kancelariju su pokazatelj koliko cenite svoje zaposlene

Poklanjanje visokokvalitetne olovke radniku predstavlja, pre svega, znak pažnje. Ujedno, pokazatelj koliko cenite njegov rad i zalaganje.

Kao jasni znak da je njegov rad vrednovan na pravi način, zaposleni je spremam da uloži još veći trud kako bi opravdao dato poverenje.

Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da luksuzne olovke za kancelariju imaju indirektan uticaj na brzinu i efikasnost obavljanja radnih zadataka.

Olovke su kancelarijski materijal koji povećava produktivnost

Iako u savremenom poslovnom svetu dominiraju računari i pametni telefoni, olovke i dalje imaju veliki značaj. Jedna od glavnih prednosti njihove upotrebe na korporativno radno mesto je produktivnost. Razlog za to leži u činjenici da ljudi bolje pamte informacije koje su zapisali rukom u odnosu na one koje su otkucali na tastaturi.

Istraživanja pokazuju direktnu povezanost između pisanja rukom i funkcije mozga. Naime, kada kucate, imate tendenciju da idete u režim autopilota. Vaši prsti se kreću sami bez mnogo razmišljanja o tome šta pišete. Kada pišete rukom morate da razmišljate o svakom slovu koje formirate, što vašem mozgu daje više vremena da obradi ono što pokušavate da kažete. To dodatno vreme obrade može dovesti do povećane kreativnosti i jasnoće misli. Kao rezultat toga jeste postizanje boljih rezultata pri radu.

Olovke za kancelariju

Različite vrste olovaka za kancelariju, uključujući hemijske, gel, tehničke i drvene, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

 

Slični blogovi