Blog

Pokretne magnetne table

Pokretne magnetne table

Pokretne magnetne table čine obavezan kancelarijski materijal za svako poslovanje.

Iako ih mnogi svrstavaju u moderan kancelarijski materijal ove table imaju višedecenijsku istoriju. Pojavile su se sredinom 20. veka. Za njihovo postojanje vezuju se 2 teorije.

Prema jednoj nastale su sasvim slučajno. Naime, fotograf Martin Heit je primetio da se natpis zabeležen markerom na negativu vrlo lako briše. To ga je navelo da stvori tablu koja će raditi na istom principu.

Druga teorija ističe da je za postojanje zaslužan Albert Stallion. Ovaj radnik Alliance primetio je da emajlirani čelik za arhitektonsku oblogu može da se koristi za pisanje. Njegove perfomanse iskoristio je za stvaranje prve magnetne table.

Bez obzira koja je teorija tačna, jedno je sigurno – ove kancelarijske table donele su pravu revoluciju u svetu poslovanja. Zbog toga su vremenom usavršavane tako da danas postoje različite vrste. Jedna od njih jeste pokretna verzija.

Koje su prednosti upotrebe pokretne magnetne table otkriva vam Kairos Birooprema.

Pokretne magnetne table su lagane

Moderno doba karakteriše visok stepen tehnologije sa digitalnim mogućnostima. Ipak, pokretne magnetne table pružaju praktičnije rešenje. Jedna od glavnih prednosti njihove upotrebe jeste izuzetna mobilnost.

Pokretne magnetne tableLagana konstrukcija obezbeđuje veliku pokretljivost. Za razliku od zidnih staklenih tabli, nisu pocizionirane samo u jednom delu kancelarije, već se mogu pomerati po potrebi. Takođe, mogu se lako premestiti u drugu prostoriju. Na taj način ostvarena je značajna ušteda u budžetu, jer ne morate kupoviti za svaku kancelariju magnetnu tablu.

Pokretne magnetne table jačaju timski rad

Mobilne magnetne table nisu namenjene samo za planiranje zadataka i prezentaciju. Idealni su alat za brainstorming, debate, team building.

Ove table olakšavaju interaktivne aktivnosti, omogućavajući veći stepen saradnje među zaposlednima. Pored toga, promovišu timski rad i diskusije na organizovaniji način.

Njihovom upotrebom svaki zaposleni u timu može da predstavi svoje ideje jasno i koncizno. Kao rezultat toga jeste poboljšavanje njihovih komunikacijskih veština, sposobnosti kritičkog mišljenja i angažovanja.

S obzirom da podstiču zaposlene na razvijanje novih ideja možemo slobodno da kažemo da spadaju u kancelarijski materijal koji povećava produktivnost.

Bolje su za životnu sredinu

Pored organizacijskih prednosti pokretne magnetne table karakteriše i održivost u odnosu na flip chart modele.

Iako se ove table tradicionalno koriste za rad u malim grupama, pokazuju izvesne nedostatke u pogledu ekologije. Za njihovu upotrebu potrebni su papiri. Dok mognetne table koriste specijalne markere i brisač. Ne samo da su ekološki prihvatljiviji, već imaju duži vek trajanja.

U poređenju istrajnosti i sama pokretna magnetna tabla pokazuje veći stepen izdržljivosti. Napravljena je od čvrstog materijala koji garantuje višegodišnju upotrebu. To ih čini ne samo pametnom investicijom, već i investicijom koja smanje uticaj na životnu sredinu.

Svakako, ne treba zaboraviti i činjenicu da pružaju više prostora za rad. U odnosu na druge modele, pokretne vrste imaju mogućnost okretanja tako da možete podjednako koristiti obe strane table.

Lako skladištenje

Još jedna prednost pokretne magnetne table je lako čuvanje kada se ne koristi. Zahvaljujući kompaktnom dizajnu štede prostor, što je naročito pogodno za male kancelarije.

Pokretne magnetne tableVeliki izbor pokretnih magnetnih tabli, kao i svih drugih vrsta, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi