Blog

Zidne staklene table

Zidne staklene table

Zidne staklene table su posebno dizajnirane table za kancelariju koje spadaju u najsavremeniji model ovog kancelarijskog materijala.

Razvijene su na osnovu bele magnetne table pri čemu je za njihovu izradu korišćeno kaljeno staklo. Zagrevanjem ovog stakla na temperaturi od 650 stepeni Celzijusovih dolazi do kompresije staklene površine tako da nastaje čvrsta površina sa zategnutim staklenim jezgrom.

Sledeći korak u nastajanju jeste hlađenje. Na taj način se postiže izuzetna otpornost, čak i do 5 puta veća u odnosu na ostale vrste stakla. Na kraju se vrši magnetisanje kako bi tabla mogla nesmetano da se koristi. To se postiže premazivanjem čeličnog lima, postavljenog sa zadnje zadnje strane, specijalnim magnetima koji imaju dovoljno duboko magnetno polje te prodiru u staklenu ploču debljine 4 do 6 mm i stupaju u interakciju sa čeličnom podlogom.

Zašto su zidne staklene table postale jedan od najtraženijih pribora u poslovnom svetu otkriva vam Kairos Birooprema.

Zidne staklene table obezbeđuju bolji prikaz informacija

Čovek je vizuelno biće. To potvrđuju i naučna istraživanja. Naime, naš mozak obrađuje slike 60.000 puta brže nego tekst. Štaviše, 90 odsto svih informacija koje se prenose u naš mozak su vizuelne prirode.

Zidne staklene tableKorišćenjem zidne staklene table moći ćete svojim zaposlenima da pomognete lakše da zapamte sve važne informacije. Kako je sve postavljeno na jednom mestu, biće preglednije za uvid i što je najvažnije, svakom zaposlenom biće dostupno sa radnog mesta.

Staklene magnetne table ne koriste se samo za prikaz informacija. One su značajni alat u rešavanju problema. Skiciranjem problema koji ne možete rešiti podstaći ćete vizuelni način razmišljanja. Samim tim brže ćete sagledati rešenje.

Zidne staklene table su trajne

Jedna stvar koja razlikuje zidne staklene table od obične jeste njena izdržljivost. Zapravo, ova vrsta je najtrajnija među svim drugim modelima magnetnih tabli. Studija je pokazala da ih možete koristiti više od 20 godina, pri čemu ne gube svoje fabričke perfomanse. Odnosno, ni nakon dugogodišnjeg pisanja po njima neće početi da zadržavaju mastilo iz markera, te neće ostajati tragovi upotrebe kada ih obrišete.

Ne trebate brinuti i ako se polome, jer je kaljeno staklo formirano tako da se ne raspršuje u hiljadu komadića. Što znači da ne postoji opasnost od povrede zaposlenih, pa možemo slobodno da kažemo da su one kancelarijski materijal koji čuva vaše zdravlje.

Zidne staklene table dolaze u različitim bojama

Staklene table krasi moderni dizajn u različitim bojama, te unose posebnu dozu estetike u radni prostor. Ipak, ono što je glavna prednost boja na njima jeste povećanje perfomansi.

Crvena označava hitnost. Istovremeno, motiviše zaposlene na akciju. Zbog toge je preporučljivo da staklenu tablu u ovoj boji koristite za stvari koje imaju kratak rok.

Plava je boja učenja. Ona povećava koncentraciju i pomaže u razumevanju pročitanog. S obzirom da je po prirodi umirajuća boja, plava staklena tabla je posebno prikladna za rešavanje složenih problema.

Isti efekat postićićete ako za pisanje po beloj staklenoj tabli koristite markere u plavim nijansama. Dok je crna tabla savršeni podsetnik za materijale na obojenom papiru.

Zidne staklene tableStaklene magnetne table za kancelariju različitih dimenzija možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor