Blog

Sredstva za čišćenje bele table

Sredstva za čišćenje bele table

Sredstva za čišćenje bele table neophodna su kod upotrebe ovog kancelarijskog materijala.

Bela magnetna tabla pojavila se sredinom 20. veka. Njen nastanak prate suprotna mišljenja. Prema jednima izumeo ju je sasvim slučajno Martin Heit. Ovaj fotograf i ratni veteran primetio je da se mastilo markera sa fotografskog negativa lako briše, te je došao na ideju da stvori table koje će imati istu sposobnost.

Druga grupa istoričara navodi da je za postojanje bele table zaslužan Albert Stallion. Tokom rada u Alliance, kompaniji koja je proizvodila emajlirani čelik za arhitektonsku oblogu, uvideo je da se ovaj materijal može koristiti za pisanje, te ga je iskoristio za novi izum.

Bez obzira ko je stvorio belu magnetnu tablu, jedno je sigurno – ona je promenila način poslovanja. Lagana za upotrebu, ova tabla je neverovatno svestrani alat, koji ima široku primenu. Dok čista površina neprekidno nudi svež beli list, spreman za nove ideje, crteže, liste i rasporede.

Sredstva za čišćenje bele tableImajući u vidu značaj ne čudi što se bele table koriste svugde. Postale su obavezni kancelarijski materijal za svako poslovanje. Takođe, srećemo ih u učionicama, restoranima, konferencijskim salama, pa i u domovima.

Zašto treba koristiti sredstva za čišćenje bele table?

Razvoj markera za bele table dodatno je olakšao njihovu upotrebu. Naime, postalo je moguće očistiti trag pisanja bez kvašenja, što je dovelo do pojave brisača za suvo brisanje. Njegova redovna upotreba je dovoljno efikasna da stvori novu čistu površinu za pisanje. Međutim, nakon izvesnog vremena mogu se uočiti blagi tragovi pisanja, čak i nakon brisanja. Ovi „duhovi“ kako se popularno nazivaju ne samo da kvare izgled table i umanjuju vidljivost, već skraćuju vek trajanja, jer dovode do trajnog oštećenja njene površine.

Saveti za čišćenje bele table

Najsigurniji način jeste upotreba sredstva za čišćenje bele table koje je specijalno dizajnirano za njeno održavanja. Ovi preparati su napravljeni od rastvora koji sadrži vodu i snažan rastvarač, što omogućava uklanjanje svih tragova bez opasnosti od oštećenja.

S obzirom da dolaze u spreju dovoljno je da malu dozu nanesete na krpu, a zatim kružnim pokretima lagano prelazite preko površine table. Kada završite, operite krpu u hladnoj vodi i njome isperite ostatak rastvora za čišćenje sa table.

Abrazivna sredstva za čišćenje, kao što su pasta za zube, soda bikarbona, preparati na bazi voska, nikako ne treba koristiti, jer njihov sadržaj dovodi do grebanja površine table. Nije preporučljivo magnetne table za kancelariju brisati ni rukama. Ulja sa naše kože mogu da prodru u površinu i vremenom da izazovu oštećenja.

Redovno čišćenje table odgovarajućim sredstvima osigurava da mastilo za suvo brisanje ne ostane predugo na površini, što može da izazove tvrdokorne mrlje. U protivnom, za ove mrlje biće vam potreban rastvor izopropil alkohola i vode.

Da biste izbegli mrlje na beloj tabli u budućnosti, osim redovnog detaljnog čišćenja vodite računa da koristite ispravne markere i brisače za tablu.

Čišćenje trajnih markera

Da li ste ikada slučajno koristili permanenti marker za pisanje na beloj tabli? Ako jeste, ne paničite; to ne znači da je vaša tabla uništena. Sve što treba da učinite jeste da trag trajnog markera pređete markerom koji je namenjen za ovu tablu, a zatim obrišete brisačem za suvo brisanje.

Sredstva za čišćenje bele tableSredstva za čišćenje bele table, kao i veliki izbor magnetnih tabli, pronaći ćete u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi