Ostale vesti

Bela magnetna tabla – sastavni deo savremenog poslovanja

Bela magnetna tabla

Bela magnetna tabla predstavlja obavezni kancelarijski materijal u modernom poslovanju. Ova specijalno dizajnirana površina za pružanje raznih informacija i prenošenje poruka tokom godina postala je veoma popularna.

Ne samo da spadaju u table za kancelariju, već ih danas srećemo i na seminarima, konferencijama, pa i školskim učionicama.

Kairos Birooprema vam skreće pažnju koliki značaj ima bela magnetna tabla.

Bela magnetna tabla je nastala još sredinom 20. veka

Postoje različiti stavovi vezani za nastanak magnetne table. Prema jednom mišljenju izmislio ih je sasvim slučajno fotograf Martin Heit. On je uvideo da se natpis zabeležen markerom na negativu vrlo lako briše, pa je došao na ideju da stvori tablu od sličnog materijala.

Druga grupa istoričara ističe da je bela magnetna tabla razvijena zaslugom Alberta Stalliona. Tokom rada u Alliance primetio je da emajlirani čelik za arhitektonsku oblogu može da se koristi za pisanje, te je ideju pretočio u novi izum.

Bez obzira ko ju je prvi kreiarao, njena upotreba nije bila moguća sve dok 1975. godine nisu napravljeni markeri za belu tablu.

Zašto je bela magnetna tabla tako posebna?

Bela magnetna tabla je, zapravo, površina od metala na koji je posebnom metodom nanešena bela boja, a zatim zaštićena posebnim lakovima. Karakteriše je velika čvrstina, mala refleksija i postojanost boje. Pozadina table je od galvanizovanog metala, a aluminijumski ram ima uglove od tvrde crne plastike.

Zahvaljujući ovakvom dizajnu bela magnetna tabla ima dug vek trajanja. Što znači da nije potrebno stalno izdvajanje u budžetu firme za ovaj kancelarijski pribor.

Pored veka upotrebe, krasi je i izuzetna funkcionalnost. Naime, bela magnetna tabla može se koristiti kao pano za obaveštenja koja omogućava radnicima da prate napredovanje projekta. Značajno je sredstvo za učenje, jer pruža jasnu vidljivost, pa je samim tim i velika inspiracija zaposlenima za napredovanje, a kako je veoma prilagodljiv komad lako je možete iskoristi u svakoj kancelariji kao centar za diskusiju i razmenu ideja.

Takođe, bela magnetna tabla je nezamenljivi kancelarijski materijal za sastanke koji pruža najbolju interakciju svih strana.

Okretna bela magnetna tabla

Pored standardne forme koja se kači na zid, dostupan je i moderni model table čije strane mogu da se okreću. Reč je o dvostranoj tabli tako da se mogu obe strane koristiti za rad.

Ova tabla dolazi sa postoljem od ovalnih metalnih cevi. Na dnu postolja se nalaze točkići koji omogućavaju lako pomeranje, dok kočnice na njima pružaju stabilnost pri pisanju. Radi lakšeg korišćenja nagib table je moguće podešavati prema potrebi.

Kako izabrati odgovarajuću belu magnetnu tablu?

Bela magnetna tabla

Baš kao što projekciona platna birate prema nameni i veličini prostorije, tako i bela magnetna tabla mora da ispuni iste uslove.

Ukoliko je njena primarna uloga za sastanke i različite prezentacije najbolja opcija je tabla sa postoljem koju možete prenositi iz prostorije u prostoriju, ako vam, pak, treba isključivo za pružanje obaveštenja na poslu, idealna je velika magnetna tabla koju ćete zakačiti na centralni zid kako bi svaki zaposlenio mogao da je vidi. Dok za organizovanje rada na poslu tu je specijalna bela tabla nedeljni planer.

Kairos Birooprema u svom asortimanu ima sve vrste belih magnetnih tabli različitih dimenzija kao i potrebne dodatke za rad na njima. Ponudu možete pogledati i na sajtu mojakancelarija.com.

 

Slični blogovi

Ostavite odgovor