Ostale vesti

Bele table za škole – Idealne za svako učenje

bele table za školu

Bele table za škole postale su sastavni deo današnjeg obrazovanja.

Znanje je najvredniji resurs u koji treba stalno ulagati. Od prvih školskih dana mališani razvijaju svoje intelektualne sposobnosti, uče nove veštine i stiču nove poglede na svet koji su osnova za kasnije napredovanje u životu. Odnosno, ono šta nauče u školi biće njihova prednost u karijeri. A učitelji i profesori su glavni vodiči u ovom procesu.

Da biste decu mogli da motivišete ne samo na učenje, već i na samostalni rad na sebi, veoma je važan pristup. Umesto suvoparnog, deklarativno usvojenog gradiva treba primeniti najnovije, interaktivne tehnike u obrazovanju. Upravo su magnetne table jedna od njih.

Koliki značaj imaju bele table za škole otkriva vam kompanija Kairos Birooprema.

Bele table za škole predstavljaju najmodernije sredstvo u učenju

Razvoj tehnike i tehnologije nameće potrebu za najnovijim trendovima u svakoj oblasti, uključujući i nivoe obrazovnog sistema.

Nastava u kojoj se koristi klasična zelena tabla i kreda više nije zadovoljavajuća. Već se uvode bele table za škole kojima se povećava kvalitet edukacije. Kao rezultat dobija se bolji konačni ishod učenja, tj. učenici pokazuju veće angažovanje u sticanju potrebnih znanja koje će primenjivati u daljem školovanju i radu.

bele table za školu 1

Bele table za škole su zdravije

Bela magnetna tabla je napravljena od metala na koji je posebnom metodom naneta bela boja, a zatim specijalnim lakovima zaštićena. Prvobitno je bila namenjena za upotrebu u poslovnom svetu kao obavezni kancelarijski pribor. Međutim, zbog izuzetnih perfomansi, vrlo brzo je svoju namenu našla i u školama.

Jedan od glavnih razloga jeste zdravstveni aspekt. Naime, za pisanje na njima koriste se markeri za belu tablu. Oni ne ostavljaju tragove od prašine kao standardne krede. To znači da ne postoji rizik od razvoja alergija i respiratornih infekcija kod đaka koji veliki deo dana provode u školskim klupama. Takođe, nisu toksični, jer ne sadrže hemijska jedinjenja ksilen ili toluene, pa ih mogu koristiti i najniži razredi.

Bele table za škole karakteriše mala refleksija. Samim tim đaci ne naprežu oči prilikom čitanja i prepisivanja zadataka. Zbog toga možemo slobodno da kažemo da one čuvaju njihov vid.

Bele table za škole su fleksibilne

Bele table za škole su multifunkcionalne. Ne samo da možete po njima pisati, već omogućavaju kačenje unapred pripremljenog materijala. Na taj način nastava postaje zanimljivija, a usvajanje novog gradiva brže i lakše.

Ujedno, pružaju najviši vid interakcije. S obzirom da su đaci inspirisani za rad, razvija se diskusija među njima, a sve ideje se mogu zabeležiti ili zakačiti na tabli. Kasnije, one mogu da se grupišu i dovedu do tačnog rešenja.

Kako se podaci nalaze neobrisani na jednom mestu, deca ne moraju da žure sa prepisivanjem, već svu svoju pažnju mogu da usmere na praćenje nastave.

Bele table za škole dolaze u različitim dimenzijama. Pored standardnog oblika koji se kači na zid dostupani su i okretni modeli kod kojih se obe strane koriste za rad, pa pružaju i veću širinu upotrebe, mada se one češće koriste na fakultetima.

Bele table za škole, kao i dodatke za rad na njima pronaći ćete u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor