Ostale vesti

Plutane table

Plutane table

Plutane table predstavljaju površinu namenjenu za postavljanje javnih poruka, objavljivanje događaja ili pružanje informacija.

Kreirane od laganog materijala, plutane table su veoma korisne te ih svugde srećemo . Od škola i fakulteta, preko biblioteka i kancelarija, pa čak do stanova i hodnika u javnim zgradama.

Plutane table se koriste dugi niz godina

1980 godine nemačka kompanija počela je da sakuplja otpadne čestice plute koje je spajala vezivom za gline kako bi stvorila plutane table.

Već sledeće godine Amerikanac John T. Smith je poboljšao proces koristeći umesto veziva za gline toplotu i pritisak za pravljenje čiste ploče.

Plutane table su prvobitno korišćenje kao izolacija, a 1924. godine počinje njihova komercijalizacija.

Naime, George Brooks je patentirao novu namenu plutane table, te je ona postala vrsta oglasnog prostora. Do sredine 50-ih godina prošlog veka njihova popularnost je toliko porasla da su postale  značajan kancelarijski pribor u poslovanju širom sveta.

Iz kancelarije, table su se presele u domaćinstva gde su ih članovi porodice koristili ne samo za ostavljanje poruka jedni drugima, već i kao dekoraciju ukrašavajući ih raznim fotografijama i crtežima svojih mališana.

Iako je savremeno doba tehnike i mobilnih telefona pisanje poruka podiglo na sasvim novi nivo, plutane table i dalje imaju široku upotrebu, te pored magnetne table možemo ih naći u svim kompanijama.

Šta je to što ih čini tako fenomenalnim?

Plutane table

Pored ekoloških karakteristika, plutane table su veoma izdržljive i otporne na vlagu i insekte, te ih možete koristiti dugo godina. Takođe, one ne zadržavaju prljavštinu i grinje, što znači da imaju povoljan uticaj na vaše zdravlje, naročito za ljude koji pate od astme ili različitih alergija.

Plutane table poboljšavaju komunikaciju među zaposlenim

Plutane table stvaraju pozitivne mogućnosti za komunikaciju zaposlenih. Na njima se mogu objavljivati društvene aktivnosti, događaji vezani za rad, konferencije i sastanke.

Ponekad zaposleni mogu da previde vremenske rokove za određene poslove, što se nepovoljno odražavana na imidž kompanije. Njihovom upotrebom ovaj problem će nestati, jer sve potrebne informacije se nalaze na jednom, vidnom, mestu, gde ih možete vrlo lako ažurirati kako bi svi zaposleni bili upućeni u razvoj projekta. Za jasnije sagledavanje preporučuje se upotreba papira različitih boja prema stepenu važnosti informacija.

Na ovaj način štedi se vreme za razmenu infomacija, a samim tim povećava se efikasnost u poslovanju.

Table motivišu zaposlene

Plutane table

Personalizovane table sadrže dostignuća i napredak zaposlenih kao i njihove fotografije. Na ovaj način uspesi jednih mogu da budu motivacija za bolji rad kolega, čime se stvara osećaj veće vrednosti, što generalno dovodi do povećane stope produktivnosti.

Takođe, plutane table su odličan kancelarijski materijal za sastanke jer se na njima mogu zakačiti sve ideje i predlozi koji se “rode“ tokom razgovara sa kolegama, što znači da su odlična inspiracija zaposlenima u jednoj kompanji.

Kairos Birooprema u svojoj ponudi ima veliki izbor plutanih tabli različitih dimenzija.

 

Slični blogovi

Ostavite odgovor