Blog

Sefovi za kancelarije

Sefovi za kancelarije

Sefovi za kancelarije su neophodni pribor svakog poslovanja.

Verovali ili ne, preteča sefa nastala je još u starom Rimu. Pomoću specijalnog mehanizma sa oprugama i ključa posebno dizajniranog za svaki mehanizam ovi sefovi su pružali veliki stepen zaštite. Koristili su ih najčešće trgovci kako bi zaštitili robu od pljačkaša.

Ipak, sef kakav danas poznajemo pojavio se u 19. veku. Do tada imali su izgled gvozdenih sanduka, da bi 1835. godine engleski pronalazači, Charles Chubb i Jeremiah Chubb, konstruisali prepoznatljivi oblik koji je vrlo brzo našao komercijalnu upotrebu.

Njihov model unapredio je Walter Henry Tucker tako što je umesto brave sa ključem razvio mehanizam danas poznat kao čuvena bravica koja je sadržala šifru za otvaranje. Međutim, ubrzo se pokazalo da se mehanizam može lako obiti pomoću medicinskog stetoskopa. Sredinom 20. veka ovaj problem je otklonjen tako da je sef postao najsigurnije mesto za čuvanje vrednosti.

Zašto je on obavezni kancelarijski pribor otkriva vam u ovom blogu Kairos Birooprema.

Sefovi za kancelarije štite od krađe

Najvažnija funkcija svakog sefa jeste čuvanje skupih stvari od provalnika. Obično su to novac i čekovi koji se drže pre nego što budu odneti u banku. S obzirom da se nalaze odloženi u zaključanom sefu ukoliko dođe do provale, lopovima će biti veoma teško da u kratkom vremenu obiju sef.Sefovi za kancelarijeVelika je verovatnoća da model koji je ugrađen u zid ili u pod neće ni pronaći što pruža dodatnu sigurnost dragocenoj imovini.

Osim lopova koji dolaze iz spoljašnjeg sveta sefovi za kancelarije čuvaju vrednosti i od internih provalnika. Naime, u njima se često nalaze ugovori, fakture, polise osiguranja… Ova poslovna dokumentacija nije dostupna svim zaposlenima, te je sef idealno rešenje da se ograniči pristup. Samim tim spreči uvid onima kojima nije dozvoljen.

Sefovi za kancelarije štite od nepogoda

Ma koliko vaša kompanija bila moderno opremljena nije otporna na prirodne katastrofe. Poplave i zemljotresi donose velika oštećenja ne samo na objektu već i u enterijeru. Takođe, loše instalacije i požari izazvani nepažnjom mogu u trenu da unište osnovni kancelarijski materijal, ali i druga vredna dokumenta. Pored materijalne štete, ovi neprijatni događaji dovode do kašnjenja u projektima, jer su pojedini papiri zauvek izgubljeni.

Srećom, to se može izbeći upotrebom sefova. Izrađeni od izdržljivog materijala sa visokim stepenom vodootpornosti oni garantuju bezbednost stvari u njima, bez obzira šta se dešava na lokaciji na kojoj su postavljeni.

Sefovi za kancelarije štede novac i vreme

Prilikom opremanja poslovnog prostora najviše pažnje se posvećuje izboru uređaja i odgovarajućeg modela stola i stolice za kancelariju. Iako oni spadaju u kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji trebate razmotriti i nabavku sefa.

Iznajmljivanje sefa u bankama pruža izvesne prednosti, ali zahteva svakodnevno izdvajanje za najam. Što dugoročno gledano nije isplativo, te je bolja opcija ulaganje u kupovinu sefa. Na taj način moći ćete da izaberete tip i dimenzije koje su vam potrebne. Ujedno, nećete morati da gubite vreme za odlazak u banku, jer će vam vrednosti biti uvek na dohvat ruke.Sefovi za kancelarije Sefove za kancelarije sa sertifikatom sigurnosti u klasi S2 možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Ovde vas čeka i raznovrsni kancelarijski pribor za kućnu kancelariju.

Slični blogovi

Ostavite odgovor