Blog

Aparati za etikete

Aparati za etikete

Aparati za etikete predstavljaju posebnu vrstu uređaja koji su dizajnirani zaa lepljenje etiketa na proizvode. Prvenstveno se koriste za cene. Mada se mogu primenjivati i za kodiranje inventara i datuma, kao i za pomoć u marketingu, prilagođavanju i kodiranju boja.

Iako su davno prošli dani kada su se cene ručno ispisivale treba znati da je razvoj ovih uređaja uslovljen pojavom etiketa. Prve etikete pojavile su se sredinom 19. veka, da bi već početkom 20. veka svetlo dana ugledali i prvi aparati za njihovo lepljenje.

Međutim, pravi razvoj usledio je tek nakon 1935. godine. Zahvaljujući R. Stantonu Averyiju stvorene su samolepljive etikete. One su dolazile sa premazom lepka i oblogom presvučenom silikonom koja je štitila lepak tako da su omogućavale lako lepljenje bez prethodnog kvašenja.

Aparati za etikete

Upravo je Averyijev izum pokrenuo čitavu revoluciju etiketiranja. Podstaknuti time brojni proizvođači su u narednim godinama usvršavali prvobitni dizajn aparata za lepljenje etiketa kako bi se postigla maksimalna funkcionalnost.

Koje su prednosti upotrebe aparata za etikete?

Aparati za etikete postali su obavezni u maloprodajnoj industriji kao pogodniji način za označavanje proizvoda sa cenama i raznim drugim informacijama. Pored jednostavnosti upotrebe, postoji niz drugih prednosti koje pružaju. Pre svega, skraćuju vreme potrebno za etikiranje, pa zaposleni imaju više vremena da se fokusiraju na svoje kupce, njihove potrebe i ukupne potrebe poslovanja. Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da oni povećavaju produktivnost radnika. Samim tim čine posao efikasnijim.

S obzirom da su digitalno kontrolisani greške u ispisivanju cena su izbegnute. Pri čemu se tačnost unetih informacija može lako proveriti pre nego što etiketa dospe na artikal. Dodatna pogodnost ogleda se u lakom nanošenju na različitim površinama. Naime, aparati za etikete nemaju ograničenja u pogledu materijala, te njima možete da obeležite praktično sve proizvode, uključujući i staklene i smrznutu hranu. Takođe, mogu se koristiti na etiketama različitih oblika.

Upotreba aparata za etikete donosi prednost i kupcima. Otisnute cene su jasne. Što znači da ćete tačno znati koliko neki proizvod košta. Ujedno, možete dobiti i dodatne informacije kao što je datum isteka.

Kako se koriste aparati za etikete?

Aparati za etikete su namenjeni za ručnu upotrebu. Sve što treba da učinite jeste da prislonite aparat na željenu povšinu i povlačite dršku nagore. Pomoću unutrašnjeg mehanizma, etikete se provlače kroz uređaj sve do izlaza na prednjoj strani. Papir koji predstavlja oblogu se automatski odvaja od etikete čime je obezbeđeno trenutno lepljenje.

Ovaj uređaj koristi nalepnice u rolni, te nakon izvesog vremena morate staviti novi kotur. Ponovno punjenje je vrlo lako. Postavite rolnu u zaobljeni zadnji deo. U tom delu postoje 2 nosača koji ulaze u otvor na rolni trake, a služe kao osovina koja drži etikete na mestu.

Kada provučete traku sa etiketama obavezno proverite da li su okrenute nagore. Zatim povucite okidač nekoliko puta da biste se uverili da nalepnice izlaze ravnomerno.

Kako očistiti aparat za etikete?

Tragovi lepka sa etiketa se zadržavaju na unutrašnjim i spoljašnjim delovima aparata. Zato je veoma važno da nakon izvesnog vremena slojeve lepka očistite odgovarajućim sredstvom, dok se redovno brisanje prašine podrazumeva.

Za optimalan životni vek valjka za mastilo izbegavajte da aparat čuvate izložen direktno sunčevoj svetlosti, kao i u veoma toploj ili hladnoj prostoriji.

Aparati za etiketeAparate za etikete možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije. Ovde vas čekaju i drugi uređaji za vašu kancelariju, kao što su aparati za plastifikaciju, fax mašine, brojači novca, pročišćivači vazduha

 

Ostavite odgovor