Blog

Papir za kancelarije – Najčešći kancelarijski materijal

Papir za kancelarije

Papir za kancelarije je najupotrebljevaniji materijal u poslovnom svetu.

Veliki razvoj tehnike i tehnologije uticao je na sve sfere društva, pa i na način rada. Iako su kompjuteri, internet i mobilni telefoni nezamenjivi u obavljanju mnogih zadataka i dalje postoji kancelarijski materijal koji je odoleo napretku. Upravo u tu grupu spada papir za kancelarije.

Počev od zakazivanja sastanaka, beleženja ideja, pa do priprema materijala za sastanke, seminare i konferencije – papirna konfekcija predstavlja ključnu komponentnu. U pojedinim slučajevima neophodna je za odlaganje dokumenata, te ima prednost u odnosu na digitalno arhiviranje. Imajući ovo u vidu ne čudi što spada u najtraženiji potrošni kancelarijski materijal.

Međutim, u mnoštvu različitih vrsta, pronalaženje najboljih opcija papira za vašu kancelariju može biti izazovan zadatak. Da ne biste gubili vreme u izboru Kairos Birooprema vam skreće pažnju na 3 vrste koje treba da se nađu u svakoj kompaniji.

Papir za štampanje i fotokopiranje

U svakodnevnom poslovanju koristi se standardni papir za štampanje i fotokopiranje. On je osnova interne komunikacije, arhiviranja, kao i poslovnih dokumenata. U pitanju je veoma lagan papir težine oko 80 grama, pri čemu se klasifikuje u 3 grupe. Klasu A čine papiri izuzetne beline i neprozirnosti, što znači da pružaju savršeni otisak. U drugu, B grupu, spadaju papiri niže beline, ali se mogu koristiti za manje važnu dokumentaciju, dok je C kategorija jedino pogodna za crno-belu štampu koja nije namenjena za trajnije čuvanje.

Papir za kancelarijeS obzirom da postoje razlike u kvalitetu preporučljivo je da potražite pouzdanu marku koja će garantovati 99 odsto perfomansi štampača. Odnosno, dobru jasnoću, bez zaglavljivanja u štampaču, tako da ima više namena, uključujući pisanje beleški, štampanje e-mailova, rešenja i sl.

Premijum papir za kancelarije

Bez obzira što glavnu ulogu u prezentaciji imaju magnetne table za kancelariju, nemojte da zaboravite da su papiri prateći program koji može mnogo da govori o vašoj profesionalnosti. Naime, izbor papira, kao i kvalitet skica i slika ostavlja utisak na klijente i saradnike, baš kao i ono što izlažete putem tog materijala.

Ukoliko želite da budete sigurni da ćete privući pažnju na sastanku ili seminaru umesto standardnih vrsta papira izaberite premijum. To su, pre svega, deblji papiri težine od 90 do 130 grama koji će vam pružiti idealan otisak. Dok za postere, planove i manje brošure obavezno koristite najteži od 150 do 350 grama koji je namenjen finoj štampi.

Obratite pažnju i na teksturu premijum papira, pa uz standardnu mat, obavezno neka se u vašem poslovanju nađe i glossy.

Krep papir za kancelarije

Krep papir predstavlja posebnu vrstu koju karakteriše tekstura sa sitnim naborima, mekoća i rastegljivost.

Ovaj papir za kancelarije ne može se koristiti za pisanje i štampanje, ali je značajan kao omotni papir. Zbog toga stručnjaci savetuju da se nađe u svakoj kancelariji kao dekorativni dodatak poklonima za klijente i zaposlene. Zatim, kao dodatak pakovanju materijala za prezentacije, pa i za izradu detalja na oglasnim tablama.

Papir za kancelarijeVeliki izbor papira različitih vrsta možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor