Ostale vesti

Aparati za trake za pakovanje

aparati za trake za pakovanje Kairos Birooprema 1

Aparati za trake za pakovanje su obavezni kancelarijskih pribor mnogih kompanija.

Kada je pakovanje osnovna delatnost, postoji čitav niz proizvoda koji su neophodni za nesmetano obavljanje posla.

Među njima selotejp je najvažniji kancelarijski materijal za pakovanje. Počev od standardnog, preko transparetnog, mat, pa do tamnih – na tržištu postoji više vrsta selotejpa. Namenjeni su, pre svega, za pakovanje i skladištenje. Mada postoje i posebne vrste. Zahvaljajući svojim specifičnim karakteristima našle su primenu u građevinskoj i farbaraskoj industriji.

Bez obzira na vrstu, debljinu i širinu trake koju ste izabrali potreban vam je i aparat za njeno korišćenje. Koliki značaj ima ovaj kancelarijski materijal otkriva vam Kairos Birooprema.

Šta su aparati za trake za pakovanje?

Aparati za trake za pakovanje predstavljaju svojevrsne ručne dozatore koji olakšavaju lepljenje. Nastali su početkom 20. veka.

aparati za trake za pakovanje Kairos Birooprema 2

Naime, njihov razvoj uslovila je komercijalizacija trake za lepljenje koju je izumeo Richard Gurley Drew. Kako su prodavane u rolnama pre svake upotrebe vrh je morao pažljivo da se odlepi i dužina koja je potrebna da se iseče makazama. Da bi proizvod učinio lakšim za upotrebu, menadžer prodaje u 3M kompaniji John Borden 1932. godine došao je na ideju da konstruiše poseban mehanizam za sečanje. Ujedno, on je imao zadatak da presečeni kraj trake drži do njegove sledeće upotrebe.

Ovu formu aparati za trake za pakovanje zadržali su do današnjih dana. Dizajnirani su tako da se mogu koristiti jednom rukom. Dok je drugom omogućeno sigurno držanje materijala koji se spaja.

Koje su prednosti upotrebe aparata za trake za pakovanje?

Glavna prednost, svakako, je brzina pakovanja. Što znači da ćete upotrebom ovog aparata uštedeti vreme. Zato možemo slobodno da kažemo da on spada u kancelarijski materijal koji povećava produktivnost.

Ujedno, obezbeđuje preciznost u radu i kontrolu potrošnje trake. Stoga vam garantuje i uštedu u materijalu. Odnosno, izbeći ćete nepotrebno trošenje trake za pakovanje. Samim tim i nepotrebne troškove nabavke.

Aparati za trake za pakovanje imaju i zaštitnu ulogu. Oni sprečavaju povrede radnika prilikom pakovanja. Dok male dimenzije i težine ih čine lakim za upotrebu. S obzirom da njihovo korišćenje ne zahteva električnu energiju možete ih poneti sa sobom gde god su vam potrebni.

Kako izabrati odgovarajući aparat za traku?

aparati za trake za pakovanje Kairos Birooprema 3

Prilikom kupovine aparata za trake za pakovanje obratite pažnju na par stvari. Prva važna karakteristika jeste vrsta trake za koju su namenjeni. Zatim, njena širina, ali i kvalitet.

Nemojte da zaboravite da pre izbora potražite ocenu proizvoda, jer pojedini modeli ne daju dovoljno komfora za rad. Zato se ruka brže zamara. Što nikako nije preporučljivo za upotrebu u kompanijama čije se poslovanje zasniva najvećim delom na pakovanju proizvoda. Mada se aparati za trake za pakovanje sreću i u svim drugim delatnostima, kao i u kućnoj upotrebi tokom selidbe ili uređenja doma.

Aparate za trake i sav drugi materijal za pakovanje, kao što su različite vrste selotejpa, kanapa, makaza i streč folija možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor