Ostale vesti

Kancelarijski materijal za zaštitu od koronavirusa

kancelarijski materijal za zaštitu od koronavirusa Kairos Birooprema 1

Kancelarijski materijal za zaštitu od koronavirusa je obavezan u svakoj kompaniji.

Počev od kuge i španskog gripa, preko velikih boginja, pa do ebole i zike – čovečanstvo se tokom istorije suočavalo sa brojnim pandemijama. Međutim, najnovija, koju je izazvao koronavirus, je tolikih razmera da preti da nadmaši sve prethodne.

Naime, već 11 meseci svetom vlada bolest koja je potekla iz kineskog grada Vuhana. Vrlo brzo je utvrđeno da se virus širi neverovatno brzinom, ostavljajući za sobom fatalne posledice. Zbog toga su gotovo sve zemlje morale da donesu zaštitne mere. Sa njima su nastupile i promene u načinu poslovanja.

Kompanija Kairos Birooprema vam otkriva koji je kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji kako bi se zaštitilo zdravlje zaposlenih.

Zašto je potreban kancelarijski materijal za zaštitu od koronavirusa?

Kancelarijski materijal za zaštitu od koronavirusa je jedina sigurna prevencija u borbi sa opakom bolešću. Virus je pokazao neverovatnu otpornost i laku prenosivost. Potvrđeno je da se prenosi kapljičnim putem, tj. kašljanjem i kijanjem.

kancelarijski materijal za zaštitu od koronavirusa Kairos Birooprema 2

Ako se zna da kašljanjem kapljice mogu da dostignu udaljenost od 6 metara, a kijanjem 8 metara i više je nego potrebno držati se određenih mera. One se, pre svega, odnose na nošenje zaštitnih maski i vizira, posebno u kancelarijama gde je teško održati rastojanje od 2 metra sa kolegama.

Nažalost, koronavirus ima još jednu karakteristiku koja nepovoljno utiče na zdravlje čoveka. A to je dugo zadržavanje na raznim površinama. Istraživanja su utvrdila da njegove čestice na staklu, keramici i platnu ostaju 5 dana. Na drvetu se zadržavaju 4 dana, a na papiru 24 časa. Najduže su prisutne na plastici – čak 9 dana.

S obzirom na to da je kancelarijski pribor napravljen od različitih materijala, neophodna su i sredstva za dodatnu dezinfekciju.

Koji je najneophodniji kancelarijski materijal za zaštitu od COVID 19?

Pored zaštitnih maski i vizira, u kancelarijski pribor sada spada i barijera za dezinfekciju obuće. U pitanju je specijalni otirač koji se sastoji od kadice i apsorbujućeg sloja, koji je natopljen dezinfekcionim rastvorom. Upravo ovaj sloj ima zaštitnu moć, jer gaženjem na njega antibakterijski rastovor čisti obuću. Te je sprečeno prenošenje virusa hodanjem kroz kancelariju.

Takođe, sredstvo za suvo pranje ruku je važan kancelarijski pribor. Kako tokom radnog vremena rukamo dodirujemo fascikle, dokumentaciju, telefon i mnoge druge predmete, one su najkontaminiraniji deo našeg tela. Sa njih, preko lica, virus lako može da dospe u naše telo. Zato je preporučljivo da se na svakom radnom stolu, kao i u zajedničkim prostorijima, nalazi sredstvo za suvo pranje.

Gde nabaviti kancelarijski materijal za zaštitu od koronavirusa?

Kompanija Kairos Birooprema u svom bogatom asortimanu ima i materijal za zaštitu od koronavirusa. U ponudi su vam kako hirurške zaštitne maske, tako i platnene, koje se lako održavaju.

kancelarijski materijal za zaštitu od koronavirusa Kairos Birooprema 3

Stoga ih možete nositi više puta. Odličnu zaštitu pružaju specijalno dizajnirane višeslojne maske KN95, koje sprečavaju prolazak čak 95 odsto čestica iz vazduha veličine do 2 mikrometra.

Zaštitni viziri kompanije Kairos Birooprema izrađeni su od PET materijala koji daje jasnu vidljivost tokom nošenja. Univerzalne su veličine, pa se pomoću rastegljive trake prilagođavaju glavi.

U ponudi Kairos Biroopreme čekaju vas i različiti modeli dezo-barijera, kao i sva potrebna sredstva za održavanje higijene ruku i čišćenje kancelarija za vreme korona virusa.

Ostavite odgovor