Blog

Kancelarijski materijal koji čuva vaše zdravlje

Kancelarijski materijal koji cuva vase zdravlje

Kancelarijski materijal koji čuva vaše zdravlje je neophodan svakom poslovanju.

Moderno doba karakteriše brz način života, mnoštvo obaveza, veliki pritisak na poslu, ali i nedostatak slobodnog vremena, nepravilna ishrana i nedovoljno sna. Iako se sa njima uspešno nosima, negativne strane savremenog života ostavljaju posledice na naš organizma.

Telo čoveka je složena mašina na čiji rad deluju brojni faktori. Svakako, veliku ulogu u tome ima genetika, ali je presudni uticaj spoljašnje sredine. Srećom, poslednjih godina povećana je svest o očuvanju zdravlja, posebno srednjeg doba koje je i najizloženije stresnim situacijama. Zbog toga se sve veća pažnja pri opremanju kancelarija posvećuje nabavci kancelarijskog pribora koji će ne samo olakšati poslovanje, već i zaštiti zaposlene.

Imajući ovo u vidu Kairos Birooprema vam predstavlja kancelarijski materijal koji čuva vaše zdravlje.

Komfor pri radu

Većina zaposlenih obavlja poslove u kancelarijama, tj. za radnim stolom. Iako na prvi pogled ne deluje opasno, dugotrajno sedenje može nepovoljno da se odrazi na vaše zdravlje. Nemojte da zaboravite da na poslu provodite najmanje 40 sati nedeljno, tj. 1.920 sati godišnje, te ne čudi što oko 11 miliona zaposlenih pati od bolova u leđima. Pored kičme na udaru su i zglobovi na nogama i rukama.

Kancelarijski materijal koji cuva vase zdravljeZdravstveni problemi se mogu izbeći izborom odgovarajuće stolice za kancelariju. Ona, pre svega, mora biti ergonomski dizajnirana. Takođe, potrebno je da u potpunosti odgovara potrebama radnika, poslu koji obavlja, pa i građi tela.

Pored kvalitetne kancelarijske stolice preporučljiva upotreba dodatne opreme. Odmarač za leđa i odmarač nogu obezbediće vam pravilan položaj leđa i nogu. Samim tim sprečiće pojavu bola, grčeva i napetosti u mišićima.

Zaposleni koji najveći deo radnog vremena provode za računarom moraju da imaju i odmarač ručnog zgloba. Ovaj mali, ali moćan, kancelarijski pribor eliminiše bol i utrnulost u prstima, kao i slabost mišićne snage u šaci.

Zdrav vazduh za produktivan rad

Svima je dobro poznato da vazduh koji udišemo utiče na zdravlje. Međutim, kada se govori o zagađenosti vazduha, obično, se pominju problemi spoljašnje sredine. Nažalost, vazduh u kancelariji može biti od 25 do 100 puta zagađeniji od spoljašnjeg. Tome doprinosi ne samo prašina, već i taloženje štetnih materija iz kancelarijske opreme, pa i sam građevinski materijal. Zato su pročišćivači vazduha obavezan kancelarijski materijal koji čuva vaše zdravlje.

Uspešno otklanjaju čak 99,97 odsto čestica, uključujući polen, plesni, prašinu, kao i mikrobe, perut i dlake. Dok modeli sa specijalnim filterima otklanjaju razne neprijatne mirise, viruse i bakterije.

Prečišćivači vazduha ne čuvaju samo zdravlje zaposlenih, već povećavaju i njihovu produktivnost. Naime, svež vazduh stvara prijatnu atmosferu za rad tako da poboljšava koncentraciju i podstiče kreativnost.

Kancelarijski materijal koji čuva vaše zdravlje i sprečava pojavu stresa

Stres je glavni pokretač zdravstvenih problema. Stalne glavobolje, problemi sa varenjem, visok krvni pritisak, srčane tegobe – samo su neke od bolesti koje donosi stres.

Da biste sačuvali zdravlje tu je tzv. antistres kancelarijski materijal. Ovi proizvodi su napravljeni od poliuretanske pene. Pritiskom na njih otkloniće negativnu energiju i opustiti mišiće koji su napeti. Ujedno, poboljšati fokus na posao koji obavljate.

Kancelarijski materijal koji cuva vase zdravljeKancelarijski materijal koji čuva vaše zdravlje možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor