Ostale vesti

Odmarač ručnog zgloba

odmarač ručnog zgloba Kairos Birooprema 1

Odmarač ručnog zgloba je kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Savremeno poslovanje je u velikoj meri digitalizovano. Tako da, danas, bez kompjutera ne možemo da zamislimo nijednu kancelariju. Zajedno sa njima dolaze i miševi, tastature i podloge za računare.

Ovaj kancelarijski pribor omogućava bržu obradu podataka i arhiviranje dokumentacije, ali i lakšu komunikaciju sa klijentima i pretraživanje informacija na internetu.

Nažalost, digitalizacija je pokazala i svoju negativnu stranu. Istraživanja su pokazala da zaposleni na radnom mestu u proseku provedu 5,5 sati u obavljanju zadataka za računarom. Dok pojedinima tako protekne gotovo celokupno radno vreme.

Nažalost, mnogi i nakon posla, zabavu traže na kompjuteru. Što ostavlja velike posledice po zdravlje. Jedna trećina odrasle populacije pati od glavobolja, a svaki peti zaposleni ima zamagljen vid. Sve veći je i broj onih koji se žale na bolove u zglobovima.

Imajući ovo u vidu Kairos Birooprema vam predstavlja odmarač ručnog zgloba.

Odmarač ručnog zgloba obezbeđuje pravilan položaj ruku

Mnogi nisu svesni da imaju nepravilan položaj ruku dok koriste miš. Stručnjaci ističu da biste trebalo da sedite sa laktovima blizu bokova i savijenih ruku pod uglom od 90 stepeni.

odmarač ručnog zgloba Kairos Birooprema 2

Međutim, čak i sa pravilnim držanjem tela bol je, ponekad, nemoguće izbeći. Naročito prilikom dugog, neprekidnog kliktanja na tastere miša, bez ikakve upotrebe tastature.

Još jedna važna stvar koju treba uzeti u obzir jeste da li je miš odgovarajuće veličine za vašu ruku. Ako je prevelik, podlaktica neće moći pravilno da se odmara dok radite. Dok premalen miš onemogućava lepo prianjanje dlanom. Zato ne čudi što zaposleni često postavljaju pitanje: kako odabrati kompjuterski miš.

Upotreba odmarača za ručni zglob oslobodiće vas ovih problema. Zahvaljujući ergonomskom dizajnu drži zglobove u neutralnom položaju. Ujedno, obezbeđuje preciznost u radu sa mišem.

Odmarač ručnog zgloba čuva zdravlje

Baš kao što odmarač nogu štiti kičmu i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, tako odmarač ručnog zgloba sprečava pojavu tegoba ovog dela tela.

Pre svega, ne postoji opasnost od sindroma karpalnog tunela. Odnosno, priklještenih nerava u šaci. Karakteristični simptomi su tup bol i utrnulost koja uglavnom zahvata palac, kažiprst i srednji prst. Prate ih osećaj slabosti i gubitak mišićne snage u šaci. Čime je znatno narušena radna efikasnosti. Stoga možemo slobodno da kažemo da odmarač ručnog zgloba spada u kancelarijski materijal koji povećava produktivnost.

Najbolji odmarači ručnog zgloba

Na tržištu postoje brojne vrste odmarača ručnog zgloba različitih proizvođača. Među njima se posebno izdvajaju Fellowes Brands modeli. Više od jednog veka postojanja učinio je da ovaj proizvođač postane lider u kancelarijskom materijalu koji štiti zdravlje.

odmarač ručnog zgloba Kairos Birooprema 3

Odmarač ručnog zgloba čuvenog brenda napravljen je od gume koja se prilagođava ruci, obezbeđujući da se ona slobodno kreće po podlozi. Dok gel odmara zglob i daju mu potporu. Na taj način pruža komfor pri radu. Proizvod ima antibakterijsku zaštitu. Što potvrđuje i FIRA sertifikat za zdravlje i sigurnost na radnom mestu.

Fellowes odmarače ručnog zgloba, kao i odmarače nogu možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor