Ostale vesti

Zašto je važno uložiti u kvalitetan kancelarijski materijal?

Kvalitetan kancelarijski materijal

Zašto je važno uložiti u kvalitetan kancelarijski materijal? Pitanje koje direktori i vlasnici kompanija treba da razmatraju pri svakoj nabavci, a ne samo prilikom pokretanja novog posla.

Kancelarijski pribor postoji od davnina. Zapravo, on je verni pratilac kancelarije. Tokom vekova se zajedno sa njom razvijao. Danas se deli u dve osnovne gupe. Prvu čini potrošni kancelarijski materijal, tj. predmeti koji imaju kratak vek trajanja. Neophodno je stalno obnavljanje. U drugu grupu spadaju kapitalna dobra, kao što su računari, telefoni, štampači, fax mašine, kancelarijski nameštaj… S obzirom da je u pitanju trajnija investicija, planirani budžet za njih znatno je viši.

Bez obzira na novčanu vrednost, obe grupe kancelarijskog materijala imaju podjednak značaj pri obavljanje poslovnih zadataka. Zbog toga je važno da u svakom trenutku raspolažete svim potrebnim sredstvima kako vaše poslovanje ne bi trpelo gubitke zbog neispunjenih rokova.

Kvalitetan kancelarijski materijal pruža udobnost zaposlenima

Da li ste znali da poslovni čovek provede trećinu svog životu u kancelariji? Tačnije, sedi za radnim stolom 1.920 sati godišnje. Imajući ovo u vidu, veoma je važno da kancelarijski materijal pruži komfor u radu. Samo je odmorni radnik produktivan.

Osim ergonomske stolice važnu ulogu za udobnost ima i odmarač nogu. Baš kao što sam naziv kaže dizajniran je tako da obezbeđuje pravilni položaj tela pri sedenju. Time je izbegnuto grčenje mišića i trnjenje nogu, kao i bol u leđima koja je česta kod ljudi koji više sati bez prekida sede za kancelarijskim stolom.

Kvalitetan kancelarijski materijal

Kako nakon nogu i leđa, najveći zamor pri radu osećaju oči, potrebno je i njih zaštiti. U tome vam može pomoći filter za privatnost. Iako je primerna funkcija zaštita monitora od oštećenja, ovaj kancelarijski pribor je izrađen od nereflektujućeg materijala tako da odmara oči tokom čitavog radnog dana provedenog za kompjuterom.

Kvalitetan kancelarijski materijal motiviše zaposlene

Savremeno poslovanje se odvija u dinamičnom okruženju. Gotovo neverovatnom brzinom smenjuju se projekti, menjaju informacije i donose nove odluke. Da bi zaposleni mogli efektivno da obavljaju svoje zadatke nisu dovoljni samo najmoderniji uređaji i kvalitetan kancelarijski materijal. Motivisanost određuju i naizgled nevažne sitnice.

Upravo je kafa moćni saveznik svakog posla. Omiljeni napitak mnogih podstiče kratkoročno pamćenje, koncentraciju i opšte kognitivne funkcije. Ubrzava obradu informacija i rešavanje problema. Zbog toga stručanjaci savetuju da svaka kompanija treba da ima prostor za odmor u kome će se naći aparat za kafu.

Kancelarijski materijal štiti poslovne podatke

Krađa identiteta i podataka postali su svakodnevnica u poslovnom svetu. Posledice toga mere se milijardama dolara. Dok male i tek osnovane kompanije, neretko, propadaju zbog nastale štete.

Kvalitetan kancelarijski materijalPrevencija je najbolji oblik zaštite. Ulaganje u kancelarijski materijal koji štiti vaše poslovanje neophodan. Jedan od njih jeste uništavač dokumenata. Jedino ovaj uređaj pruža sigurnost da važne informacije i podaci zaposlenih neće dospeti u ruke konkurenata.

Kako je poslovanje najvećim delom digitalizovano za zaštitu ovakvih podataka neophodno je nabaviti USB flash memorije sa enkripcijom na samom hardveru. One sadrže funkciju automatskog zaključavanja. Što znači da se podaci na njima automatski brišu nakon 10 pogrešnih unosa lozinke. Na taj način je sprečen neovlašćen pristup podacima koje morate nositi sa sobom na sastanke ili seminare.

Veliki izbor raznovrsnog kancelarijskog materijala možete pronaći u bogatom asortimanu Kairos Biroopreme. Ukoliko niste u mogućnosti lično da dođete, ova komapnija nudi posebne povoljnosti, kao što je online prodaja kancelarijskog materijala i brza isporuka na navedenu adresu.

Slični blogovi

Ostavite odgovor