Vesti

Lepljiva traka – Neophodan deo kancelarijske opreme

Lepljiva traka

Lepljiva traka je posebna vrsta lepila koju mnogi smatraju savršenom kombinacijom klasičnog lepka i selotejpa.

Počev od katrana, preko biljaka i životinja, pa da jaja i pčelinjeg voska – čovek je od davnina koristio različite materijale kao lepak. Ipak, verzija kakvu danas poznajemo nastala je početkom 20. veka.

Otkriće sintetičkog polimernog lepila podstaklo je razvoj drugih oblika. Tako su Colin Kinninmonth i George Grey 1937. godine stvorili traku za lepljenje od gumene smole i celofana, svima dobro poznatu pod nazovom selotejp. Tri decenije kasnije nemačka kompanija Henkel razvila je lepak u stiku, koji je vrlo brzo prerastao u zasebni brend „Pritt Stick“.

Najnoviji izum u svetu lepila jeste lepljiva traka. U pitanju je svojevrsna vrsta lepka koja se nalazi u posebnom pakovanju tako da povlačenjem po površini ostavlja precizni trag.

Lepljiva traka je namenjena, pre svega, za spajanje 2 papira, ali postoji niz drugih funkcija koje može da ispuni. Kairos Birooprema vam otkriva kako da na kreativni način iskoristite ovaj najvažniji stoni pribor.

Sortiranja papira pomoću lepljive trake

Lepljiva traka može da zameni tradicionalno spajanje dokumenata spajalicama. One omogućavaju lako povezivanja papira, ali su vidljive što može izgledati estetski neprivlačno. Još jedna mana koju često zaposleni navode jeste trag koji ostavljaju na papiru nakon skidanja. Takođe, postoji opasnost da izgube moć spajanja nakon izvesnog vremena.Lepljiva traka

Rešenje za ovaj problem nudi lepljiva traka. Pomoću nje možete da spojite neograničenu količinu papira, a povez koji nastaje izgleda čisto i bez nabora.

Lepljiva traka za označavanje

Fascikle su kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji. Ne samo da obezbeđuju čuvanje važnih dokumenata, već i bolju efikasnost u radu. Međutim, nije redak slučaj da izgubimo dragoceno vreme tražeći u kojoj se nalazi dokument koji nam je potreban, naročito ako smo pri nabavci kancelarijskog materijala izabrali fascikle iste boje.

Spas od ovakvih neprijatnosti pružaju samolepljive etikete. Iako su praktične, dolaze u jednoličnom dizajnu, te umesto njih možete iskoristiti traku za lepljenje da biste označili fascikle. Dovoljno je da papir u boji isečete na odgovarajuće dimenzije, a zatim trakom nanesite tanak sloj lepka. Radi bolje organizacije upotrebite različite boje papira za obeležavanje fascikla različitih oblasti.

Lepljiva traka za uređenje poslovnog prostora

Najnovija istraživanja pokazuju da 5 minuta dnevno kreativnog rada povećava produktivnost zaposlenih. Zato iskoristite slobodno vreme u toku dana ili pauzu na poslu za uređenje kancelarije.

Čak i ako niste preterano talentovani, budite bez brige. Sve što vam je potrebno jesta lepljiva traka, jak karton i malo mašte kako biste stvorili zanimljive ramove za slike, kutije za olovke i druge dekorativne predmete koji ćete naći u svakoj kancelariji.

Na tržištu postoje lepljive trake različitih proizvođača. Među njima se izdvaja Tesa, koja je proizvedena po najvišim ekološkim standardima. Inovativna formula garantuje pouzdano i trajno lepljenje. Dok sastav bez razređivača čuva vaše zdravlje. Lepak dolazi u kućištu koje je napravljeno od 100 odsto reciklirajućeg materijala, te upotrebom ove lepljive trake ne zagađujete okolinu.

Lepljivu traku Tesa možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Ostavite odgovor