Ostale vesti

Oglasne table

Oglasne table

Oglasne table su čest kancelarijski pribor u različitim delatnostima.

Bez obzira da li radite u velikoj kompaniji, malom porodičnom preduzeću ili se pitate kako da opremite kancelariju u kući, jedno je zajedničko – uspeh poslovanja zavisi od produktivnosti radnika. A da bi zadaci bili obavljeni na vreme potrebna je dobra organizacija.

Verovali ili ne, upravo je kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji za nesmetani rad. Te pored dobrog menadžment tima čini osnovu uspeha. Počev od pribora za pisanje, preko registratora i fascikle, pa do tonera za štampače – svaki komad kancelarijskog pribora igra važnu ulogu. Ipak, u pogledu organizovanja aktivnosti izdvajaju se oglasne table.

Ovaj kancelarijski materijal ne samo da služi za pružanje informacija, već, često, predstavlja direktivu i smernicu za izvršenje svakodnevnih obaveza. Pa ne čudi što ih mnogi smatraju vitalnim alatom u kancelariji.

Oglasne table su nastale krajem 19. veka

Prve oglasne table bile su napravljene od plute. Naime, 1890. godine jedna nemačka kompanija počela je da sakuplja otpadne čestice plute koje je spajala vezivom za gline. Na osnovu njihovog rada Amerikanac John T. Smith je sledeće godine došao na ideju kako da poboljša proces nastanka plutane table. Te je umesto veziva za gline koristio toplotu i pritisak.

Međutim, tek 3 decenije kasnije, zahvaljujući George Brooksu postale su oglasne table. Da bi kao takve do sredine 20. veka doživele široku komercijalizaciju.

Vrlo brzo razvijena je nova forma oglasnog prostora – bela magnetna tabla. Nastala je sasvim slučajno, kada je fotograf Martin Heit pokušao da obriše mastilo od markera sa fotografskog negativa. Primetivši da se ono lako skida, dizajnirao je tablu od sličnog materijala koji se koristi za negativ.

Magnetne oglasne table su, danas, najrasprostranjenije. Pa pored klasičnog oblika, dolaze i sa providnim vratima koja se zaključavaju. Baš kao što je sef najsigurnije sredstvo za čuvanje novca i značajnih dokumenata, tako ovi modeli sprečavaju da se zakačene infomacije oštete.

Početak 21. veka obeležio je razvoj nauke i tehnologije. Samim tim su i oglasne table dobile novu, digitalnu formu za koju je zaslužan Dr. Pumpernickel.

Oglasne table omogućavaju bolju komunikaciju zaposlenih

Veliki priliv različitih informacija u toku dana može da dovede do propuštanja rokova. Posledice toga stvaraju loš odnos sa saradnicima, kao i gubitak važnih klijenata i projekata.

Imajući u vidu da se način na koji odaberemo da komuniciramo u radnom okruženju direktno odražava na performanse stručnjaci savetuju upotrebu oglasne table. Na taj način radnici u svakom trenutku mogu da budu u toku sa zadacima koje treba da obave.

Radi bolje preglednosti i lakšeg ažuriranja informacija preporučuje se upotreba papira različitih boja prema stepenu važnosti. Crvena boja je najčešće namenjena za „hitne poruke“, tako da zaposleni mogu lako da je uoče i reaguju odmah. Dok ostale boje mogu se koristiti za beleške o sastancima, manje važnim promenama i obaveštenjima.

Table za oglase  inspirišu zaposlene

Oglasne table su odlično sredstvo za motivaciju zaposlenih. Postavljanjem ostvarenih dostignuća jednog radnika podstičete čitav tim na postizanje boljih rezultata.

Takođe, oglasne table za kancelariju mogu da predstavljaju i vid zabave. Dovoljno je da okačite fotografije sa poslednje korporativne proslave ili team building-a koji će vaše zaposlene podsetiti na dobro druženje.

Veliki izbor različitih oglasnih tabli pronaći ćete u ponudi kompanije Kairos Birooprema. Čitav asortiman kao i poručivanje možete obaviti putem zvaničnog sajta mojakancelarija.com.

Slični blogovi

Ostavite odgovor