Ostale vesti

Table za kancelariju

Table za kancelariju

Table za kancelariju predstavljaju površine koje se koriste za pružanje raznih informacija i objava, kao i prenošenje poruka.

Bez obzira što im naziv govori da spadaju u kancelarijski pribor, one imaju široku upotrebu. Veoma su korisne pa ih nalazimo svugde – od škola i fakulteta, preko biblioteka i kancelarija, pa čak do stanova i hodnika u javnim zgradama.

Table za kancelariju – podela

Table za kancelariju

Savremeno poslovanje se najvećim delom odvija preko računara, interneta i pametnih telefona. Što nameće pitanje da li nam je potreban neki drugi vid komunikacije i organizovanja posla kada sve to možemo da obavimo pomoću tehnologije.

Ipak, da bi poslovanje bilo efikasno i produktivno ne treba zanemarivati tradicionalnu opremu. Zato, uspešne kompanije u svojim kancelarijma imaju makar po jednu tablu za infomacije.

Najčešće korišćenje table za kancelariju jesu flip chart, plutane i magnetne table.

Flip chart table nastale su 1912. godine i korišćene su za crtanje grafikona. Danas su idealne za prezentaciju i interakciju među zaposlenim. Dolaze u više dimenzija i oblika postolja – jednonožno, metalni stalak i metalni nosač sa točkićima. Da biste mogli da ih koristite morate da imate odgovarajući blok papir koji je pričvršćen za gornji metalni deo okvira table.

Plutane table su najstarije table za kancelariju. Razvijene još u 19. veku. S obzirom da su veoma otporne i napravljene od ekološkog materijala, one su široko rasprostranjene u poslovnom svetu. Možete ih koristiti dugi niz godina, bez straha za svoje zdavlje, jer ne zadržavaju prljavštinu i grinje.

Magnetne table su postale popularne sredinom 90-ih godina. Možete ih koristiti za pisanje pri čemu nećete ostaviti nikakav lom i prljavštinu za sobom. Ovo je njihova glavna prednost u odnosu na klasične crne table na kojima se piše kredom.

Table za kancelariju stilizuju vašu kancelariju

Prilikom razvijanja posla nameće se pitanje: “kako srediti kancelariju”. Odnosno, šta je potrebno uneti od kancelarijskog nameštaja, materijala i ukrasa.

Tom prilikom nikako ne smete zaboraviti table za kancelariju. Ne samo da imaju brojne funkcije, već su veoma atraktivne. Moderni dizajn i besprekorna forma čine ih značajnim dodatkom vašeg poslovnog enterijera.

Osim toga, one govore o vašem pristupu poslovanju – dobrom odnosu sa kolegama i zalaganju za brzo i efektivno ispunjavanje svih zadataka.

Table za kancelariju su odličan kancelarijski materijal za sastanke

Sve vrste tabli su savršen pribor za sastanke. Na njima možete pisati ili zakačiti ideje i predloge koji se “rode“ tokom razgovara sa kolegama. To znači da su one odlična inspiracija zaposlenima u jednoj kompanji.

Upotreba table za kancelariju na sastanku ima prednosti od savremenijeg PowerPoint-a.

Prvo za njih vam ne treba struja, niti morate da razvlačite kablove po sali.

Drugo, PowerPoint kao sredstvo za prezentaciju ima ograničeni interval smenjivanja slajdova, što nije slučaj kod klasične table.

Često se dešava da zaposleni ne mogu da prepišu dovoljno brzo a već je slajd promenjen. Takođe, slajdovi su unapred formulisani tako da ne dozvoljavaju dodavanje novih infomacija i razvoj kreativnih rešrnja. Zato se, preporučuje korišćenje table za kancelariju, jer ona omogućava bolju interakciju na sastanku.

Kancelarijski materijal Beograd Kairos Birooprema u svojoj ponudi ima različite vrste tabli za kancelariju.

 

Ostavite odgovor