Blog

Pregradni kartoni i registratori

Pregradni kartoni i registratori

Pregradni kartoni i registratori savršeno su rešenje za vašu kancelariju. Odlaganje i arhiviranje dokumenata praktično bi bilo nemoguće bez ovog neophodnog kancelarijskog materijala.

Ne čudi činjenica da se upravo registratori i kartoni koji služe za razdvajanje dokumenata svrstavaju u kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Kako bi svaki posao bio završen u najkraćem vremenskom roku, vaša kancelarija mora biti uredna, sređena i čista. Ukoliko se na vašem radnom stolu nalazi hrpa papira, to svakako neće biti slučaj. Upravo iz tog razloga neophodni su vam pregradni kartoni i registratori.

Kako su nastali pregradni kartoni i registratori?

Registratori su veliki fajlovi namenjeni odlaganju i čuvanju poslovne dokumentacije. Iako se pretežno koriste u kancelarijama, mogu se koristiti i za čuvanje važnih papira i dokumenata u domaćinstvu. Iz tog razloga, oni su veoma važni i u kućnim uslovima, kada postoji potreba za arhiviranjem dokumentacije gazdinstva, medicinskih izveštaja i sličnih papira.

Pregradni kartoni i registratori

Prvi registrator konstruisan je davne 1886. godine u Bonu od strane preduzetnika i inovatora Fridriha Soneckena. Ubrzo nakon toga, njegov izum bio je usavršen od strane osnivača Leitz kompanije, koja je postala izuzetno poznata po proizvodnji bušača papira. Naime, Fridrihovom izumu dodate su rupe za prste na bočnoj strani kako bi se omogućilo lakše povlačenje registratora sa polica.

Dvadeset godina kasnije stvoren je i takozvani Trio binder, odnosno sistem povezivanja sa tri prstena, na kojima se kači probušeni papir. Taj papir zatim se pričvršćuje kako se ne bi pomerao. Razmak između prstenova postao je standard za pravljenje registratora u Evropi i Americi.

Već tada ljudi su uvideli koristi koje registratori donose sa sobom. Kada je u pitanju arhiviranje dokumentacije i uredno slaganje papira, pregradni kartoni i registratori i dalje ostaju bez konkurencije.

Čuvanje ugovora, izveštaja i ostale papirne konfekcije ne bi bilo moguće bez ovih sistema za odlaganje. Registratori su veoma praktični za upotrebu, pregledni i u svakom trenutku su vam dostupni. Zato ih ne može zameniti nikakav savremeni izum, niti čuvanje dokumenata onlajn.

Registratori i pregradni kartoni koriste se u kancelarijama širom sveta

Pregradni kartoni idu ruku pod ruku sa registratorima kada je uredno slaganje papira u pitanju.

Osnovne prednosti upotrebe pregradnih kartona jeste njihova lakoća korišćenja i cena.

Za lako odlaganje i brzo organizovanje dokumentacije unutar registratora, foldera i drugih vidova ahriviranja dokumenta koristite pregradne kartone u boji. Otvore na njima možete izbušiti i sami, korišćenjem bušača za papir. Na taj način, prilagodićete pregradni karton svojim potrebama.

Ovi kartoni su veoma lagani za upotrebu, a dolaze u standardnim dimenzijama, koje odgovaraju većini registratora. A4 kartoni lako će se uklopiti u vaše postojeće registratore. Osim toga, njih možete pronaći u raznim bojama, koje će uneti dodatnu svežinu u vaš radni prostor. Mnoga naučna istraživanja pokazuju da boje itekako utiču na naše raspoloženje. Zašto onda ne biste nabavili pregradne kartone u vedroj žutoj boji, koja podstiče kreativnost i motiviše na rad?

Njihova upotrebna vrednost ogleda se u tome što se pregradni kartoni i registratori nalaze u većini kancelarija i poslovnih prostora u svetu. Iako je tehnologija itekako napredovala, papirna konfekcija i dalje čini veći deo svakog kancelarijskog materijala. Iz tog razloga, papirni kartoni moraju se pronaći u vašim registratorima, u vašem poslovnom prostoru.

Gde ih pronaći?

Ukoliko vam je neophodan novi registrator, a niste sigurni u to kakav želite, pravo je vreme da pogledate široku ponudu firme Kairos Birooprema.

Na raspolaganju su vam široki i uski samostojeći registratori za arhiviranje dokumenata do A4 formata u raznim bojama. Sve što poželite, možete pronaći kod nas.

Pregradni kartoni i registratori

Osim registratora i pregradnih kartona, kod nas možete pronaći i razne fascikle i folije za odlaganje dokumenata. U našoj ponudi nalaze se i folije za vizit kartice, kao i razne vrste PVC ili kartonskih separatora.

Posetite sajt mojakancelarija.com i pronađite sve za potpuno opremanje vašeg poslovnog prostora!

 

Slični blogovi

Ostavite odgovor