Blog

Oglasne table od filca

Oglasne table od filca

Oglasne table od filca su jedna od najstarijih vrsta tabli. Kako još uvek imaju široku upotrebu ne čudi što spadaju u važan kancelarijski materijal u 2021. godini.

Prenošenje infomacija je od ključnog značaja za uspešno poslovanje. Jedino pravovremeno obaveštenje sprečava zastoj u radu. Samim tim i prekoračenje rokova kako velikih projekata, tako i dnevnih zadataka.

Da biste izbegli ove probleme u kompaniji mogu vam pomoći table za kancelariju. Iako je razvoj tehnike i tehnologije doneo različite modele među njima se posebno izdvajaju one od filca.

Kada su nastale oglasne table od filca?

Filc je materijal koji se dobija presovanjem vlakana životinjskog porekla. U pitanju je najstarija tkanina, koja se koristi više hiljada godina.

Oglasne table od filca

Arheološka nalazišta pokazuju da je filc bio poznat još u 7. veku pre Nove ere. Prvi put se pojavio na severu Mongolije, gde je služio ne samo za izradu odeće, već i nakita, pokrivača, prostirki. S obzirom na svojstva koja poseduje Mongoli su ovaj materija koristili i za izradu šatora.

Zahvaljujući nomadskim narodima, tradicija pravljenja filca iz Sibira i Mongolije preneta je u Tursku, a odatle osvojila je čitav svet.

Bez obzira na dugu istoriju upotrebe filc se tek u 20. veku našao kao materijal oglasnih tabli. Naime, 1924. godine stvorene su prve table napravljene od čestica plute. Za upotrebu kao sredstva oglašavanja zaslužan je George Brooks koji je patentirao ovu njihovu novu namenu. Na taj način omogućio je široku komercijalizaciju, što je podstaklo razvoj drugih vrsta. Već u narednim godinama, uz plutane table, u kancelarijama su se našle table sa oglasnom površinom od filca.

Prednosti upotrebe oglasne table od filca

Filc je izuzetno izdržljiva tkanina, otporna na habanje, te table od nje odlikuje dug vek trajanja. Poseduje i dobru elastičnu moć tako da ne postoji opasnost da će se materijal opustiti na tabli nakon godina upotrebe. Imajući u ovo u vidu oglasne table od filca se opravdano svrstavaju u kvalitetan kancelarijski materijal.

Značajna karakteristika je i otpornost na vlagu, zračenje, kao i izlaganje sunčevim zracima. Što znači da ne morate brinuti da li će vaša tabla od filca izbledeti jer ste je zakačili na zid koji je u blizini prozora.

Oglasne table od ovog materijala imaju višetruku ulogu

Oglasne table od filca pružaju bolju organizovanost poslovanja, pa možemo slobodno da kažemo da su one kancelarijski materijal koji povećava produktivost.

Osim bolje preglednosti informacija i izveštaja mogu imati i dekorativni karakter. Filc u atraktivnoj boji odlična je podloga za kačenje fotografija kolektiva ili, pak, čestitki i razglednica sa putovanja zaposlenih. Uoči Nove godine tabla vrlo lako poprima prazničnni duh sa zanimljivim ukrasima.

Međutim, table od filca su mnogo više od kancelarijskog materijala. Baš kao bele table za škole, one imaju važnu ulogu u edukaciji dece, naročito predškolskog uzrasta. Pomoću njih mališani uče da prepoznaju oblike, teksture, a zatim i slova i brojeve. Mada mogu poslužiti i za igru, odnosno za pričanje priča. Nije redak slučaj da su od filca napravljeni junaci priče, koji se, kako se radnja odvija, kače na tablu. Ne samo da table u ovom slučaju predstavljaju izvor zabave, već podstiču mališane na razmišljanje i logičko zaključivanje. Samim  tim, indirektno utiču na razvoj jezika i pamćenja.

Oglasne table od filca

Veliki izbor oglasnih tabli od filca možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

Slični blogovi

Ostavite odgovor