Blog

Sredstva za čišćenje računara

Sredstva za ciscenje racunara

Sredstva za čišćenje računara su kancelarijski materijal neophodan svakoj kancelariji.

Razvoj interneta i kompjutera doveo je do velikih promena u životnim navikama čoveka. U velikoj meri uticao je i na poslovni svet. Počev od ugovaranja poslovnih sastanaka i komunikacije sa saradnicima, pa do traženja informacija – desktop računari i laptopovi su postali nezamenjiva sredstva, kako manjih tako i većih kompanija. Zahvaljujući njima olakšano je i arhiviranje dokumentacije, upravljenje bazama, dok je obrada podataka ubrzana.

Da bi ovi uređaji radili besprekorno neophodno je redovno održavanje. Međutim, mnogi vode računa samo o softveru i hardveru, zanamerujući osnovno održavanje, a to je – čišćenje.

Kakvu ulogu imaju sredstva za čišćenje računara?

Prašina je veliki neprijatelj svih uređaja, a računari su pravi magneti za nju. Tokom vremena, prašina se nakuplja na unutrašnjim komponentama, uključujući i sistem za hlađenje. Posledica toga jeste pregrevanje, te računari počinju sporije da rade. Nije redak slučaj da dođe i do kvara, što dodatno opterećuje vaš budžet.

Sredstva za ciscenje racunaraSporiji rad kompjutera utiče i na efikanost radnika. Usled otežanog obavljenje zadataka na kompjuteru dolazi do opadanja produktivnosti. Samim tim i nemogućnosti ispunjenja rokova.

Čišćenje kompujtera je ključno i za očuvanje zdravlja, monitor i tastatura predstavljaju veliki izvor klica, virusa i bakterija. Ukoliko se ne čiste redovno mogu se javiti alergije i infekcije, pa i pad imuniteta. Dok prljavi monitori dodatno utiču na naprezanje očiju, te su česte glavobolje.

Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da sredstva za čišćenje računara spadaju u kancelarijski materijal koji čuva vaše zdravlje. Koja su najvažnija otkriva vam Kairos Birooprema.

Sredstva za čišćenje monitora

Iako mnogi koriste klasično sredstvo za čišćenje stakla i mikrofiber krpu da očiste monitor svog kompjutera stručnjaci savetuju upotrebu specijalnih maramica.

Ove maramice za čišćenje monitora u sebi sadrže posebno sredstvo bez amonijaka koje je pogodno za otklanjanje nečistoća. Pri čemu ne postoji opasnost od oštećenja delikatne površine ekrana, kao i kože vaših ruku.

Pored čišćenja, maramice imaju i zaštitnu ulogu. Naime, one sprečavaju stvaranje statičkog elektriciteta tako da je taloženje prašine nakon brisanja znatno manje. Isti efekat pruža i sprej za čišćenje monitora. Ujedno, efikasno otklanja prašinu i sve tragove masnoće, bez grebanja monitora.

Sredstva za čišćenje tastature

Istraživanja pokazuju da na 2 kvadratna centimetra tastature ima 400 puta više bakterija nego na istoj površini wc šolje. Ovaj alarmantni podatak ukazuje da su tastature najprljaviji kancelarijski materijal, te je neophodna redovna dezinfekcija.

Sredstva za ciscenje racunaraSprej sa komprimovanim vazduhom je najbolje rešenje za čišćenje tasture, posebno teško dostupnih mesta oko tipki. Sve što treba da učinite jeste da isključite iz struje svoj kompjuter, istresete tastaturu od mrvica, a zatim je naprskate sprejem. Na kraju obrišiti mikrofiber krpom.

Različita sredstva za čišćenje računara, kao i drugi kompjuterski potrošni materijal, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema. Ukoliko niste u mogućnosti lično da dođete nudimo vam uslugu online poručivanja.

 

Slični blogovi

Ostavite odgovor