Blog

Kompjuterski potrošni materijal

Kompjuterski potrošni materijal

Kompjuterski potrošni materijal je obavezni deo svake moderne kancelarije.

Savremeno doba karakteriše stalni razvoj tehnike. Laptopovi i desktop kompjuteri postali su neprocenjivi uređaji svakog poslovanja. Zahvaljujući njima arhiviranje i odlaganje dokumenata je mnogo brže i lakše nego ranijih godina. Preglednost u radu je znatno bolja, dok je jedan klik dovoljan da pribavite sve potrebne informacije.

Unapređena je i komunikacija kako sa zaposlenima, tako i sa klijentima i saradnicima, te ne postoje zastoji u radu, niti rizik od neispunjenja rokova.

Međutim, da bi računari bili kancelarijski materijal koji povećava produktivnost neophodno je redovno održavanje, ali i nabavljanje potrošnog materijala za njih.

Koji je najvažniji kompjuterski potrošni materijal otkriva vam u ovom blogu Kairos Birooprema.

Miševi, tastature i podloge

Tastature i miševi su glavne komponente desktop računara, bez kojih je nemoguć rad.

Izbor zavisi od učestalosti upotrebe, ali i od vrste posla. Standardni modeli su jednostavni za upotrebu, a opet dovoljno izdržljivi za svakodnevne poslove. Preporučuju se ljudima koji tokom svog radnog dana veći deo provode kucajući, za računarom.

Kompjuterski potrošni materijal

Gejmerske su namenjene programerima i gejmerima. Odlikuju ih vrhunske perfomanse, niz dodatnih tastera i funkcija, kao i ergonomski dizajn koji sprečava zamaranje ruku i prstiju, čak i pri višečasovnom neprekidnom radu.

Prema tipu senzora miševi mogu biti optički i laserski. Optički miš koristi plavo, crveno ili infracrveno LED svetlo koje svaki pokret prevodi u pomeranje kursora na monitoru. Iako su široko rasprostranjeni ne mogu se pohvaliti vrhunskom preciznošću. Zbog toga su za grafičke radove i druge zadatke koji zahtevaju izuzetno pocizicioniranje bolji laserski modeli.

Osim vrste, pri izboru miša, pa i podloge za njega, obratite pažnju na dizajn. Stručnjaci savetuju da, bez obzira na posao kojim se bavite, birate one koje su specijalno konstruisane da ne izazivaju zamor prstiju i zglobova.

Kompjuterski potrošni materijal za snimanje podataka

Usb Flash memorije, CD i DVD diskovi spadaju u eksterne memorije. Namenjeni su za prihvatanje, čuvanje i predaju podataka i programa. Koriste se, pre svega, za elektronsko arhiviranje važnih dokumenata, jer pružaju visok stepen bezbednosti.

Za razliku od klasičnog arhviranja, gde postoji opasnost da se papir ošteti, pa i izgubi, čuvanje podataka u digitalnoj formi je najbolji izbor. Ovaj vid skladištenja je znatno bolji i u odnosu na čuvanje na samom računaru. Kvarovi, virusi i napadi hakera mogu trajno da unište podatke, te je preporučljivo da se digitalna dokumentacija čuva i van interne memorije.

Kompjuterski potrošni materijal

Diskovi i Usb memorije su malih dimenzija, ne zauzimaju puno mesta u kancelariji, a možete ih nositi i sa sobom, pa su idealni za prezentacije na poslovnim sastancima i seminarima. Ipak, USB flash memorija ima prednosti u odnosu na diskove. Razlog leži u činjenici da omogućava upotrebu neograničeni broj puta, dok se na diskovima jednom snimljeni podaci ne mogu brisati.

Kompjuterski potrošni materijal za održavanje

Usled stalne upotrebe računari su, uz telefone, glavni magneti za nečistoću. Prašina, tragovi pstiju, ali i druge štetne čestice utiču ne samo na efikasnost obavljanja posla, već i na zdravlje. Zaprljani monitori su naročito problematični, jer mogu da dovedu do glavobolja i oštećenja vida zbog stalnog naprezanja očiju.

Da biste sprečili ove neprijatnosti tu su maramice za čišćenje monitora. Dolaze sa već navlaženim sredstvima za čišćenje, pa nije potrebno da nabavljate dodatne hemikalije. Dovoljno su nežne kako za vaše ruke, tako i za delikatnu površinu ekrana, a istovremeno su efikasne u otklanjanju svih nataloženih nečistoća na njemu.

Kompjuterski potrošni materijal vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Kairos Birooprema.

 

 

Ostavite odgovor